20 g
Finrevet ost
50 g
Ricotta
(InneholderMelk)2 stk
Vårløk
2 stk
Hvitløk
1 pose
Basilikum
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)1 pakke
Rigatoni
(InneholderHvete, GlutenKan inneholdeSoya)160 g
Vegetardeig
(InneholderGluten, Bygg, Soya)1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Middelhavsdrøm
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderHvete, Gluten)4 g
Grønnsaksbuljong
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skjær vårløk i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk basilikum (spar noen blader til pynt). Skyll spinat i kaldt vann*.
Kok pasta i 10-12 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann* [1,5 dl | 3 dl] og hell av resten.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne (helst ildfast) på middels høy varme. Stek hvitløk og vårløk i 1 min. Tilsett vegetardeig og stek under omrøring i 4-5 min. Tilsett Middelhavsdrøm, rør godt og smak til med salt* og pepper*. TIPS: Bruk mindre Middelhavsdrøm hvis du ønsker en mildere smak.
Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, basilikum, en klype salt* og pepper* og pastavann* i stekepannen. Kok opp, senk til middels varme og la putre i 5-7 min, til lett tyknet. Tilsett ricotta [1/2 pakke, 2P] og rør til den er smeltet inn i sausen. Tilsett spinat og rør til den mykner. Bland panko og olivenolje* [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en liten skål.
Tilsett pasta i stekepannen bland godt. Smak til med salt* og pepper*. Strø over finrevet ost og panko. Stek i ovnen i 4-5 min, eller til osten bobler og pankoen er gylden. TIPS: Hvis stekepannen din ikke er ildfast, overfør til en ildfast form.
Anrett ragu med pasta i dype tallerkener. Pynt med basilikumblader.