Gjør hverdagen til en fest med vegetariske burritos! Myke tortillabrød blir fylt med saftig vegetardeig, ris, spinat, rømme og en fantastisk Pico de Gallo med tomat, rødløk, koriander, jalapeño og limesaft. En hverdagsfavoritt som også passer perfekt i helgen.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Basmatiris
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
½ stk
Rødløk
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Jalapeno
1 stk
Lime
160 g
Vegetardeig
5 g
Tex-Mex
1 boks
Tomatpure
2 stk
Tortillabrød
½ pakke
Rømme
1.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [1,5 dl | 3 dl]. Tilsett ris [1/2 pakke, 2P] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Hell væske av mais. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og tomat. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk koriander. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig, halvparten av rødløken og en klype salt* og pepper* i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomatpuré, Tex-Mex og vann* [1/2 dl | 1 dl] og kok i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn mais [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*.
Bland tomat, resterende rødløk, koriander, jalapeño, en stor skvett limesaft*, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. TIPS: Jalapeño er sterkt, så tilsett etter smak.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovn på en tallerken, eller pakk tortillabrød inn i sølvpapir og varm i ovnen i 4-5 min. Rør ris ned i stekepannen med vegetardeig.
Fordel vegetardeig, ris, en klatt rømme og Pico de Gallo i midten av tortillabrødet. Brett først de korte sidene innover og deretter langsidene, til en burrito. Server resterende limebåter og overskytende fyll ved siden av.