Skip to main content
Vegetarisk burrito
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burrito

Vegetarisk burrito

med vegetardeig og Pico de Gallo

Gjør hverdagen til en fest med vegetariske burritos! Myke tortillabrød blir fylt med saftig vegetardeig, ris, spinat, rømme og en fantastisk Pico de Gallo med tomat, rødløk, koriander, jalapeño og limesaft. En hverdagsfavoritt som også passer perfekt i helgen.

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Allergener:
Gluten
Gerste
Soja
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Basmatiris

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Jalapeno

1 stk

Lime

160 g

Vegetardeig

5 g

Tex-Mex

1 boks

Tomatpure

2 stk

Tortillabrød

½ pakke

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier856 kcal
Energi (kj)3582 kj
Fett26.1 g
Mettet fett5.8 g
Karbohydrater113.5 g
Sukker16.8 g
Fiber13.5 g
Protein34.2 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann* [1,5 dl | 3 dl]. Tilsett ris [1/2 pakke, 2P] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
2

Hell væske av mais. Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P] og tomat. Skjær lime i båter. Fjern frøene og skjær jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk koriander. Press eller finhakk hvitløk.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig, halvparten av rødløken og en klype salt* og pepper* i 2-3 min. Tilsett hvitløk, tomatpuré, Tex-Mex og vann* [1/2 dl | 1 dl] og kok i 1-2 min. Ta stekepannen av varmen og rør inn mais [1/2 pakke, 2P]. Smak til med salt* og pepper*.

Lag Pico de Gallo
4

Bland tomat, resterende rødløk, koriander, jalapeño, en stor skvett limesaft*, en skvett olivenolje*, en klype salt* og pepper* i en skål. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje*. TIPS: Jalapeño er sterkt, så tilsett etter smak.

Bland inn ris
5

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovn på en tallerken, eller pakk tortillabrød inn i sølvpapir og varm i ovnen i 4-5 min. Rør ris ned i stekepannen med vegetardeig.

Server
6

Fordel vegetardeig, ris, en klatt rømme og Pico de Gallo i midten av tortillabrødet. Brett først de korte sidene innover og deretter langsidene, til en burrito. Server resterende limebåter og overskytende fyll ved siden av.