4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Sjalottløk
4 g
Mamas Favoritt
(InneholderEgg)1 pose
Bladpersille
60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)1 pakke
Kikerter
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvitløk
150 g
Basmati villris
200 g
Sjampinjong
12 g
Grov sennep
(InneholderSennep)1 g
Oregano, tørket
20 g
Cashewnøtter
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og senk til lav varme. La simre under lokk i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!
Finhakk sjalottløk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær sopp i tynne skiver. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek cashewnøtter i 2-3 min, og sett til side i en skål. Tilsett enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne og stek sopp og sjalottløk med en klype salt* i 3-4 min, eller inntil de begynner å mykne. Tilsett hvitløk, Mamas favoritt og sennep. Stek i 30 sek.
Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong, oregano og kikerter, og la simre i 4-6 min. Del cherrytomater i fire deler, grovhakk cashewnøtter og finhakk persille. Bland cherrytomater, cashewnøtter, persille og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en bolle.
Rør inn spinat like før servering, og krydre med en stor klype salt* og pepper*. TIPS: Det er viktig å krydre denne retten ordentlig!
Anrett ris i dype tallerkener og topp med kremede kikerter og tomatsalsa.