HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikertbowl
topBanner
Varm kikertbowl

Varm kikertbowl

med villris og frisk tomatsalat

Tags:Under 650 kcalRaskVegetar
Allergener:EggMelkSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Sjalottløk

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 pakke

Kikerter

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

125 g

Cherrytomater

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmati villris

200 g

Sjampinjong

12 g

Grov sennep

(InneholderSennep)

1 g

Oregano, tørket

20 g

Cashewnøtter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier664 kcal
Energi (kj)2777 kj
Fett23.9 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater82.42 g
Sukker8.2 g
Protein23.74 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og senk til lav varme. La simre under lokk i 15 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk frem til servering. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!


2

Finhakk sjalottløk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær sopp i tynne skiver. Skyll kikerter under kaldt vann* i en sil. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek cashewnøtter i 2-3 min, og sett til side i en skål. Tilsett enda en skvett olivenolje* i samme stekepanne og stek sopp og sjalottløk med en klype salt* i 3-4 min, eller inntil de begynner å mykne. Tilsett hvitløk, Mamas favoritt og sennep. Stek i 30 sek. 


4

Tilsett matfløte, grønnsaksbuljong, oregano og kikerter, og la simre i 4-6 min. Del cherrytomater i fire deler, grovhakk cashewnøtter og finhakk persille. Bland cherrytomater, cashewnøtter, persille og en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper* i en bolle. 


5

Rør inn spinat like før servering, og krydre med en stor klype salt* og pepper*. TIPS: Det er viktig å krydre denne retten ordentlig! 


6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med kremede kikerter og tomatsalsa.