Vi tar en kulinarisk reise til India og byr på en fantastisk god tikka-marinert kylling, som først brunes i stekepannen og deretter bakes i ovnen. Tilbehøret i dag er karribakt potet, gulrot og pastinakk, en smakfull chutneyyoghurt og fersk rødløk og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
30 g
Tikka masala
300 g
Poteter
1 stk
Rødløk
1 stk
Rød chili
2 stk
Gulrot
2 stk
Pastinakk
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
4 g
Curry-On
25 g
Aprikoschutney
75 g
Yoghurt
¼ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt), gulrot (uskrelt) og pastinakk (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja, Curry-on og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland rødløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Gni saltet inn i løken i 10 sek. Sett til side til servering.
Dekk kylling i Tikka Masala og krydre med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. Overfør til den andre siden av stekebrettet, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden.
TIPS: Bruk 2 stekebrett til 4P.
Plukk korianderblader.
Del chili på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.
TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.
Bland aprikoschutney [1/2 pakke, 2P], yoghurt og en klype salt i en liten skål.
Anrett grønnsaker i dype tallerkener.
Topp med rødløk, chili (om ønskelig) og korianderblader.
Legg kylling på siden og hell over en klatt aprikosyoghurt.