Tikka Masala-marinert kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tikka Masala-marinert kylling

Tikka Masala-marinert kylling

med karribakte rotfrukter og chutneyyoghurt

Vi tar en kulinarisk reise til India og byr på en fantastisk god tikka-marinert kylling, som først brunes i stekepannen og deretter bakes i ovnen. Tilbehøret i dag er karribakt potet, gulrot og pastinakk, en smakfull chutneyyoghurt og fersk rødløk og koriander.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Senf
Egg
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

30 g

Tikka masala

300 g

Poteter

1 stk

Rødløk

1 stk

Rød chili

2 stk

Gulrot

2 stk

Pastinakk

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

4 g

Curry-On

25 g

Aprikoschutney

75 g

Yoghurt

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier526 kcal
Energi (kj)2201 kj
Fett8 g
Mettet fett3.3 g
Karbohydrater70.8 g
Sukker25.7 g
Fiber13 g
Protein43.5 g

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt), gulrot (uskrelt) og pastinakk (uskrelt) i 2 cm biter. 

Fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Ginger Ninja, Curry-on og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre. 

2

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Bland rødløk og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Gni saltet inn i løken i 10 sek. Sett til side til servering.

Stek kylling
3

Dekk kylling i Tikka Masala og krydre med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. Overfør til den andre siden av stekebrettet, og stek i ovnen i 11-12 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa på innsiden. 

TIPS: Bruk 2 stekebrett til 4P.

Forbered råvarer
4

Plukk korianderblader. 

Del chili på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver. 

TIPS: Liker du ikke sterk mat, reduser eller fjern mengden chili.

5

Bland aprikoschutney [1/2 pakke, 2P], yoghurt og en klype salt i en liten skål.

Servér
6

Anrett grønnsaker i dype tallerkener. 

Topp med rødløk, chili (om ønskelig) og korianderblader. 

Legg kylling på siden og hell over en klatt aprikosyoghurt.