Skip to main content
Teriyaki-stekt kjøttdeig

Teriyaki-stekt kjøttdeig

med ingefærris og sesamstekte grønnsaker

Vi steker kjøttdeig med teriyakisaus og wokblanding med hvitløk og sesamfrø. Dette serveres med sesamstekte grønnsaker med kremet ingefærris, og alt toppes med asiatisk majones og vårløk.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesamzaad
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

75 g

Teriyakisaus

200 g

Wokblanding

10 g

Sesamfrø

1 stk

Hvitløk

150 g

Jasminris

½ stk

Ingefær

50 g

Asiatisk majones

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 5)

Næringsinnhold

Kalorier924 kcal
Energi (kj)3864 kj
Fett51.6 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater78.5 g
Sukker24.5 g
Fiber3.9 g
Protein34.6 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) [1/2 stk, 2P] fint.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme. 

Stek ingefær i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk til servering. 

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett wokblanding, hvitløk, sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper, og stek i 3-4 min, eller til mørt. Overfør til en tallerken og sett til side til servering.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 4-5 min, til gjennomstekt. Hakk opp kjøttdeig med stekespaden underveis.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Lag saus
5

Rør inn teriyakisaus og vann [1 ss | 2 ss] med kjøttdeigen. Kok i ytterligere 1-2 min, eller til gjennomvarm.

TIPS: Ser sausen for tykk ut, tilsett en skvett vann.

Server
6

Rør opp risen med en gaffel.

Anrett ris, kjøttdeig og grønnsaker i i dype tallerkener.

Topp med asiatisk majones og et dryss vårløk.