Stekt svinefilet og fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt svinefilet og fløtesaus

Stekt svinefilet og fløtesaus

med prosciuttosvøpte bønner og trøffelmos

Unn deg selv en deilig luksusmiddag! I dag står stekt svinefilet med prosciuttosvøpte bønner på menyen. Som tilbehør kan vi friste med en nydelig kremet trøffelmos og en smakfull sennepsbasert fløtesaus.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Rosmarin

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

12 g

Grov sennep

(Inneholder Sennep)

8 ml

Trøffelolje

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

400 g

Bakepotet

150 g

Grønne bønner

50 g

Prosciutto

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier736 kcal
Energi (kj)3080 kj
Fett39.9 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater46.6 g
Sukker9.6 g
Protein49.9 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Skrell potet og skjære i 2 cm store terninger. Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], finrevet ost, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Mos til en glatt konsistens. Dekk til med lokk og sett til side.

Bland inn trøffelolje rett før servering.

Forbered urteolje
2

I mellomtiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 minutter, eller til gylne. Sett til side.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk rosmarin [1/2 pakke, 2P].

Bland hvitløk, rosmarin og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Stek svinefilet
3

Krydre svinefilet med salt.

Varm opp en skvett olivenolje på høy varme i samme stekepanne.

Stek svinefilet til brunet, 1-2 min på hver side.

Legg fileten på et stekebrett med bakepapir. Drypp over rosmarinolje.

Tilbered bønner
4

Skjær endene av grønne bønner. Del i bunter [2 per pers], og surr hver bunt i prosciutto.

Plasser bønner på samme stekebrett.

Stek svinefilet og bønner i ovnen i 10-13 min, eller til svinefilet er gjennomstekt og bønner er myke. Pakk kjøttet inn i folie og la hvile.

TIPS: Svinefileten er gjennomstekt når kjøttet ikke lenger er rosa i midten.

Lag fløtesaus
5

Når det gjenstår 5 min av steketiden, legg svinefilet tilbake i stekepannen på middels varme.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], grov sennep, kyllingbuljong og en klype salt og pepper i stekepannen, og bland.

La sausen putre i 1-2 min eller til tyknet, og rør med jevne mellomrom.

Skjær svinefilet i skiver.

 

Server
6

Anrett svinefilet, prosciuttosvøpte bønner og trøffelmos på tallerkener.

Topp med fløtesaus og ristede pinjekjerner.