Skip to main content
Pannestekt sei i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt sei i gressløksaus

Pannestekt sei i gressløksaus

med potetmos og hvitløksstekte bønner

Denne ukens fiskerett byr på mange gode smaker og ingredienser. La seifiletene godgjøre seg i en kremet fløtesaus med gressløk, og server med potetmos og hvitløksstekte grønne bønner, grønnkål og squash. Så enkelt, men så godt!

Tags:
Hvetefri
Rask
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Squash

1 stk

Sitron

75 g

Grønne bønner

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gressløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

50 g

Grønnkål

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

½ ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier575 kcal
Energi (kj)2406 kj
Fett23.4 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater60.1 g
Sukker12.3 g
Protein32.3 g
Natrium420.5 mg

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet og mos potet grovt med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.

Skjær squash i 2 cm store biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Skjær sitron i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til myknet.

Tilsett hvitløk, grønnkål, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper.

Stek videre i 1 min, eller til hvitløk er velduftende. Legg over i en skål med lokk.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde stekeprosessen.

Bland saus
4

I mellomtiden, bland matfløte, gressløk og grønnsaksbuljon i en liten skål.

Stek fisk
5

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snu forsiktig, og tilsett gressløksaus.

Stek videre i 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.

Øs gressløksaus over fisken.

Server sitronbåter på siden.