Denne ukens fiskerett byr på mange gode smaker og ingredienser. La seifiletene godgjøre seg i en kremet fløtesaus med gressløk, og server med potetmos og hvitløksstekte grønne bønner, grønnkål og squash. Så enkelt, men så godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Squash
1 stk
Sitron
75 g
Grønne bønner
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gressløk
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
50 g
Grønnkål
3 ss
Melk til mos
½ ts
Salt til mos
½ ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.
Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet og mos potet grovt med melk, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å få en ekstra kremet mos.
I mellomtiden, skjær ender av grønne bønner.
Skjær squash i 2 cm store biter.
Finhakk eller press hvitløk.
Finhakk gressløk.
Skjær sitron i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til myknet.
Tilsett hvitløk, grønnkål, en skvett sitronsaft, salt og en klype pepper.
Stek videre i 1 min, eller til hvitløk er velduftende. Legg over i en skål med lokk.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde stekeprosessen.
I mellomtiden, bland matfløte, gressløk og grønnsaksbuljon i en liten skål.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt og en klype pepper.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snu forsiktig, og tilsett gressløksaus.
Stek videre i 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.
Øs gressløksaus over fisken.
Server sitronbåter på siden.