Stekt kyllingbryst og chimichurri
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyllingbryst og chimichurri

Stekt kyllingbryst og chimichurri

med søtpotetmos og tomatsalat

Det er umulig å ikke falle for denne fargeglade fristelsen! Vi byr på smørstekte kyllingbryst krydret med vår egen krydderblanding, Panamat. Som tilbehør lager vi en herlig søtpotetmos, og en frisk tomatsalat med syltet rødløk. Prikken over i-en er en sterk chimichurri med chili, persille, koriander, hvitløk, lime og oregano.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Hvetefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Panamat

450 g

Søtpotet

1 pose

Bladpersille

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

½ stk

Hvitløk

1 g

Oregano, tørket

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 4)

2 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier598 kcal
Energi (kj)2504 kj
Fett27.5 g
Mettet fett7.5 g
Karbohydrater44.4 g
Sukker7.2 g
Protein40.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Sylt rødløk
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland rødløk, vann [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål, og sett til side.

TIPS: Skjær rødløk i så tynne skiver som mulig.

Lag søtpotetmos
2

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm store biter.

Kok søtpotet i 11-13 min, til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet, og mos potet med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for hvis du vil ha en mer kremet mos.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Panamat.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Senk til middels varne og stek videre i 2-3 min på en side. Snu kyllingen, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og stek videre i 2-3 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag chimichurri
4

I mellomtiden, skjær chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Halver lime [1/2 stk, 2P].

Finhakk persille og koriander (med stilk).

Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland chili, persille, koriander, vann [1 ss | 2 ss], hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss], limesaft [1 ss | 2 ss] og oregano i en mellomstor skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Bland salat
5

Grovhakk tomat.

Hell av lake fra rødløk rett før servering.

Bland tomat, en klype salt og pepper i skålen med rødløk.

Server
6

Anrett søtpotetmos, salat og kylling på tallerkener.

Øs saus over kylling.

Topp kylling og søtpotetmos med chimichurri.