Det er umulig å ikke falle for denne fargeglade fristelsen! Vi byr på smørstekte kyllingbryst krydret med vår egen krydderblanding, Panamat. Som tilbehør lager vi en herlig søtpotetmos, og en frisk tomatsalat med syltet rødløk. Prikken over i-en er en sterk chimichurri med chili, persille, koriander, hvitløk, lime og oregano.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbryst
4 g
Panamat
450 g
Søtpotet
1 pose
Bladpersille
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
½ stk
Hvitløk
1 g
Oregano, tørket
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
½ stk
Lime
2 ss
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ss
Vann (steg 4)
2 ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland rødløk, vann [2 ss | 4 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål, og sett til side.
TIPS: Skjær rødløk i så tynne skiver som mulig.
Skrell og skjær søtpotet i 2 cm store biter.
Kok søtpotet i 11-13 min, til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og mos potet med melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for hvis du vil ha en mer kremet mos.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling, og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Panamat.
Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.
Senk til middels varne og stek videre i 2-3 min på en side. Snu kyllingen, tilsett smør [1 ss | 2 ss] og stek videre i 2-3 min, til gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, skjær chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Finhakk persille og koriander (med stilk).
Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland chili, persille, koriander, vann [1 ss | 2 ss], hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], olivenolje [2 ss | 4 ss], limesaft [1 ss | 2 ss] og oregano i en mellomstor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Grovhakk tomat.
Hell av lake fra rødløk rett før servering.
Bland tomat, en klype salt og pepper i skålen med rødløk.
Anrett søtpotetmos, salat og kylling på tallerkener.
Øs saus over kylling.
Topp kylling og søtpotetmos med chimichurri.