HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kylling Og Sitronpoteter
topBanner
Stekt kylling og sitronpoteter

Stekt kylling og sitronpoteter

med sauterte grønnsaker og dill- og peppersaus

Stekt kylling og sitronpoteter med sauterte grønnsaker og dill- og peppersaus.

Tags:Barnevennlig
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

4 g

Hvitløksflørt

250 g

Brokkoli

1 stk

Rødløk

1 pose

Dill

1 pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Smør (steg 1)

1 ts

Salt (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier806 kcal
Energi (kj)3371 kj
Fett42.68 g
Mettet fett22.2 g
Karbohydrater54.45 g
Sukker11.2 g
Protein46.16 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Del poteteri to. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Legg potet i en kjele med kaldt, saltet vann*. Kok opp og la potetene koke i 15 min, til møre. Hell av vannet. Tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts] og en klype salt* og pepper*. Mos poteter lett med en gaffel. Dekk til med lokk. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Legg en flat hånd på hvert kyllingbryst. Skjær gjennom med en skarp kniv. Krydre med hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min. på hver side, til gjennomstekt. Legg på en tallerken og la hvile under folie. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær rødløk i 3 cm tykke båter. Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skrell stilken og skjær i 2 cm biter. Tørk av stekepannen og varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] på høy varme. Stek rødløk og brokkoli i 2-3 min. Tilsett en stor skvett sitronsaft og krydre med en klype salt* og pepper*. La hvile på en tallerken.

5

Grovhakk dill. Varm opp creme fraiche, kyllingbuljong, malt pepper* [½ ts | 1 ts], vann* [1 ss | 2 ss] og dill (spar litt til pynt) i en stekepanne på middels lav varme i 3-4 min. Smak til med en klype salt*. VIKTIG: Pass på at pannen ikke er for varm, da kan creme fraichen skille seg. TIPS: Du kan også knuse pepperkorn hvis du har.

6

Anrett kylling, moste poteter og grønnsaker på tallerkener. Hell over kremet dill- og peppersaus. Pynt med resterende dill. Press litt sitronsaft over om du ønsker.