Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende persilledressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Brødrasp
(Inneholder: Gluten, Hvete)
1 stk
Hvitløk
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Kyllingbuljong
100 g
Couscous
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
5 g
Tex-Mex
1 stk
Gulrot
150 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Kruspersille
1 stk
Sitron
1 stk
Egg til biffer
½ ts
Salt til biffer
½ ss
Smør til couscous
2.5 dl
Vann til couscous
1 ss
Olje til couscous
¼ ts
Salt til couscous
Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en skål.
Bruk fuktige hender og form kjøttdeigen til 8 cm köfter (3 per pers).
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Snu underveis. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.
VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Mens köfter steker, press eller finhakk hvitløk.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Smelt smør i en kjele på middels høy varme.
Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min.
Tilsett vann og kyllingbuljong, og kok opp.
Tilsett couscous og olivenolje, og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert.
Rør opp med en gaffel.
Imens couscous koker, grovhakk tomat og agurk.
Skjær sitron i båter.
Finhakk persille.
Bland tomat og agurk i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt, en skvett sitronsaft og en klype pepper.
Bland rømme med persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Anrett tabbouleh og köfter på tallerkener.
Server persilledressing og resterende sitronbåter på siden og press en skvett sitronsaft over.