Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh og persilledressing

Lag denne smakfulle oppskriften på saftige köfter, varm tabbouleh-salat og en forfriskende persilledressing til. En mettende rett som både voksne og barn liker. Få hjelp av de små på kjøkkenet - maten er klar på bare 20 minutter.

Tags:
Barnevennlig
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Kyllingbuljong

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

150 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Kruspersille

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg til biffer

½ ts

Salt til biffer

½ ss

Smør til couscous

2.5 dl

Vann til couscous

1 ss

Olje til couscous

¼ ts

Salt til couscous

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier790 kcal
Energi (kj)3307 kj
Fett41.2 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater61.3 g
Sukker11.8 g
Protein39.8 g
Natrium544.4 mg

Framgangsmåte

Bland kjøttdeig
1

Bland Tex-Mex, kjøttdeig, egg, brødrasp og salt i en skål.

Bruk fuktige hender og form kjøttdeigen til 8 cm köfter (3 per pers).

Stek köfter
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek köfter i 2-3 min, til brunet. Snu underveis. Senk til middels varme og stek videre i 6-7 min, til gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Mens köfter steker, press eller finhakk hvitløk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Kok couscous
4

Smelt smør i en kjele på middels høy varme.

Stek gulrot og hvitløk i 2-3 min.

Tilsett vann og kyllingbuljong, og kok opp.

Tilsett couscous og olivenolje, og rør godt. Skru av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet har absorbert.

Rør opp med en gaffel.

Bland persilledressing
5

Imens couscous koker, grovhakk tomat og agurk.

Skjær sitron i båter.

Finhakk persille.

Bland tomat og agurk i kjelen med ferdigkokt couscous. Krydre med salt, en skvett sitronsaft og en klype pepper.

Bland rømme med persille i en liten skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett tabbouleh og köfter på tallerkener.

Server persilledressing og resterende sitronbåter på siden og press en skvett sitronsaft over.