1 stk
Eple
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten)60 g
BBQ-saus
(InneholderSulfitter, Sennep)75 g
Rømme
(InneholderMelk)300 g
Kyllingbryst
40 g
Aioli
(InneholderSennep, Egg)500 g
Poteter
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Egg
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (1/2 cm tynne). Legg de på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt* og pepper*, og drypp over olivenolje*. Bland godt. Stek poteter i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.
Bland panko med en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk I 2 stk] i en ny skål. Dypp kylling først i egg*, deretter i panko. Legg forsiktig press på for et jevnt lag.
Dekk bunnen til en stor stekepanne med olivenolje* og varm opp til middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med papir på. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skjær eple i tynne skiver. Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], eple, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.
Bland aioli og rømme [1/2 boks, 2P]. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Fordel sprø kylling, salat og pommes frites på tallerkener. Serveres med hvitløksrømme på siden.