HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprø BBQ Kylling
topBanner
Sprø BBQ-kylling

Sprø BBQ-kylling

med kålsalat & hvitløksdressing

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenSulfitterSennepmelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Eple

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

300 g

Kyllingbryst

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

500 g

Poteter

75 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg*

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier674.025 kcal
Energi (kj)2820.1206 kj
Fett21.2712 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater74.425 g
Sukker20 g
Protein45.64 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (1/2 cm tynne). Legg de på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt* og pepper*, og drypp over olivenolje*. Bland godt. Stek poteter i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

2

Bland panko med en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk I 2 stk] i en ny skål. Dypp kylling først i egg*, deretter i panko. Legg forsiktig press på for et jevnt lag.

3

Dekk bunnen til en stor stekepanne med olivenolje* og varm opp til middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med papir på. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne skiver. Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], eple, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål. 

5

Bland aioli og rømme [1/2 boks, 2P]. Krydre med en klype salt* og pepper*.

6

Fordel sprø kylling, salat og pommes frites på tallerkener. Serveres med hvitløksrømme på siden.