topBanner
Sprø BBQ-kylling

Sprø BBQ-kylling

med kålsalat & hvitløksdressing

Med bare 8 ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag. Sprø, hjemmelaget pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og en frisk kålsalat. Serveres selvfølgelig med en herlig hvitløksdressing. Enkelt, men sabla godt!

Allergener:HveteEggSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete)

40 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

75 g

Salatblanding

1 stk

Eple

325 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 1)

(InneholderEgg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2792 kj
Kalorier667 kcal
Fett23 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater68 g
Sukker14 g
Protein48 g
Natrium2 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (1/2 cm tynne). Legg de på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og pepper, og drypp over olivenolje*. Bland godt. Stek poteter i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

2

Bland panko med en klype salt og pepper i en skål. Pisk egg [1 stk I 2 stk] i en ny skål. Dypp kylling først i egg, deretter i panko. Legg forsiktig press på for et jevnt lag.

3

Dekk bunnen til en stor stekepanne med olivenolje* og varm opp til middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med papir på.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skjær eple i tynne skiver. Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], eple, en skvett olivenolje og en klype salt og pepper* i en skål.

5

Bland aioli og rømme [1/2 boks, 2P]. Krydre med en klype salt og pepper.

6

Fordel sprø kylling, salat og pommes frites på tallerkener. Serveres med hvitløksrømme på siden.