
Sprø BBQ-kylling
med kålsalat & hvitløksdressing
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Eple
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til tynne pommes frites (1/2 cm tynne). Legg de på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt* og pepper*, og drypp over olivenolje*. Bland godt. Stek poteter i ovnen i 25-30 min, eller til gyldne.

Bland panko med en klype salt* og pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk I 2 stk] i en ny skål. Dypp kylling først i egg*, deretter i panko. Legg forsiktig press på for et jevnt lag.

Dekk bunnen til en stor stekepanne med olivenolje* og varm opp til middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med papir på. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Skjær eple i tynne skiver. Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], eple, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en skål.

Bland aioli og rømme [1/2 boks, 2P]. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Fordel sprø kylling, salat og pommes frites på tallerkener. Serveres med hvitløksrømme på siden.

Utforsk lignende oppskrifter
