Få smaken på en storslått vegetarburger av den fineste gjete- og kumelken som tar deg med hele veien til det kypriotiske landskapet. Legg halloumien på lett oppvarmede briocheboller som er smurt med et tynt lag majones. Krydre burgeren med en forfriskende hjemmelaget salsa og nyt notene av koriander, lime og rødløk.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødløk
1 stk
Agurk
½ pose
Mynte
1 stk
Lime
200 g
Halloumi
(Inneholder: Melk)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Vårløk
500 g
Poteter
25 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
60 g
Salatblanding
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Melk, Egg, Gluten Kan inneholde spor av: Sesam, Soya, Nødder)
3 ts
Sukker (steg 3)
1 dl
Vann (steg 3)
Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Stek i ovnen i 25-30 minutter, eller til gyldne og sprøe.
Skjær rødløk og vårløk i tynne skiver. Skjær agurk i 1 cm terninger. Finhakk mynte. Skjær lime i båter. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.
Varm opp sukker* [3 tsk | 6 tsk], eddik og vann* [1 dl | 2 dl] i en liten kjele. Når sukkeret er smeltet, tilsett rødløk og stek i 2 min.
Fisk opp rødløk fra kjelen og legg i en liten skål. Reduser eddiken til halvparten. Tilsett vårløk, agurk og mynte til skålen med rødløk. Tilsett eddik (la kjøle av litt først) og en skvett limesaft, og bland godt.
Varm briochebrød i ovnen i 3-4 min. Skjær halloumi i 2 cm tykke skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek halloumi i 4-5 min på hver side.
Smør briochebrødet med majones. Fyll med salat, halloumi og agurksalat. Serveres med pommes frites og limebåter på siden.