Stekt biff og kremet soppsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og kremet soppsaus

Stekt biff og kremet soppsaus

med trøffelmos og ovnsbakte grønnsaker

Her byr vi på en spennende rett som er perfekt til en festlig lørdag. Vi skal nemlig lage mør og perfekt stekt ytrefilet av storfe. Tilbehøret i dag passer perfekt til, og består av potetmos med trøffelolje, ovnsbakt pastinakk og gulrot, og en fantastisk soppsaus med masse fløte.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

200 g

Sjampinjong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 stk

Hvitløk

400 g

Bakepotet

4 g

Kyllingbuljong

2 stk

Pastinakk

2 stk

Gulrot

4 g

Hvitløksflørt

1 pose

Bladpersille

8 ml

Trøffelolje

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

3 ss

Melk (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier791 kcal
Energi (kj)3308 kj
Fett33.7 g
Mettet fett15.7 g
Karbohydrater76.3 g
Sukker23 g
Protein47.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur, og krydre hver side med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Skrell og skjær poteter i 2 cm biter.

 

Lag potetmos
2

Kok poteter i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv.

Hell ut vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts], trøffelolje og en klype pepper. Mos til mykt. Sett på lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, skjær pastinakk (uskrelt) og gulrot (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

I mellomtiden, skjær sopp i tynne skiver.

Finhakk persille og hvitløk (eller press). 

Bland persille og smør [1 ss | 2 ss] med grønnsaker, når de er ferdige.

Stek biff
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun biff i 1 min på hver side. Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet fortsetter å steke litt i folien.

TIPS: Stek biff i ytterligere 1-2 min dersom du ønsker det godt stekt.

Lag saus
5

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels varme.

Stek sopp og hvitløk i 3-4 min, eller til brunet. 

Tilsett hvetemel [1/2 ss | 1 ss], kyllingbuljong, Hvitløksflørt og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Rør godt.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kok i 2-3 min, eller til sausen begynner å tykne.

Server
6

Skjær biff i tynne skiver og anrett på tallerkener.

Topp med soppsaus.

Legg grønnsaker og potetmos på siden.