I dag skal vi lage sprøstekt kylling, som vi først panerer i panko før vi steker den, og til slutt gratinerer vi den med tomatsaus og mozzarella. Vi serverer sprøstekt kylling med spaghetti og en frisk salat med agurk og tomat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Tomat
½ pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
1 stk
Agurk
300 g
Kyllingbryst
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
4 g
Middelhavsdrøm
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Egg (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Kok opp vann* i en stor kjele. Grovhakk basilikum (spar noen blader til pynt).
Legg kylling mellom to stk bakepapir på et skjærebrett. Bank flate (ca. 2 cm) med en kjøtthammer eller kjevle. Bland panko og en stor klype salt* og pepper* i en dyp tallerken. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Paner kylling i egg og deretter i panko. Sett til side på en tallerken.
Ha nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket i en stekepanne og varm opp til middels høy varme. Stek kylling inntil gyllen, 1-2 min på hver side. Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Skyll stekepannen og varm opp en skvett olivenolje* på middels varme. Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, vann* [½ dl | 1 dl] og en klype sukker* og salt*. La simre i 3-4 min.
Topp kylling med halvparten av tomatsausen og dryss med mozzarella. Gratiner i ovnen i 10-12 min, eller inntil osten er smeltet og kylling gjennomstekt. Tilsett pasta i kjelen med det kokende vannet og kok i 8-9 min, eller inntil ‘al dente’. Hell vannet fra og tilsett resterende tomatsaus i kjelen med pasta.
Skjær tomat og agurk i 1 cm terninger. Bland agurk, tomat, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Anrett pasta i skåler. Topp med sprø kylling og pynt med basilikum. Serveres med agurksalat ved siden av.