Skip to main content
Sprøpanert svinekjøtt

Sprøpanert svinekjøtt

med kremet bacontagliatelle og brokkolini

Lag denne retten en dag dere er ekstra sultne - vi lover at alle blir gode og mette. Panert svinefilet står på menyen, servert med brokkolini og kremet tagliatelle i en smakfull saus med creme fraiche, tomat, persille, ost og bacon.

Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

4 g

Buljong

250 g

Svinefilet

150 g

Brokkolini

250 g

Fersk Tagliatelle

(Inneholder: Gluten, Hvete, Egg Kan inneholde spor av: valnøtter, Bløtdyr, Melk, Nødder, Skalldyr, Egg, Soya, Sennep, Fisk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

140 g

Bacon, terninger

2 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1152 kcal
Energi (kj)4822 kj
Fett54.8 g
Mettet fett27.3 g
Karbohydrater102.5 g
Sukker9.2 g
Protein66.2 g
Natrium952 mg

Framgangsmåte

Paner kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko og halvparten av Mamas Favoritt i en tredje dyp tallerken.

Vend kjøtt først i mel, deretter i egg og til slutt i panko.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Ovnsbak kjøtt
2

Legg panert kjøtt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.

Bak i ovnen i 15-16 min, eller til brunet og gjennomstekt.

La kjøttet hvile til servering (uten folie).

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Lag saus
3

I mellomtiden, finhakk persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk tomat.

Når det gjenstår 8 min av kjøttets steketid, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på et fat.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av den først) på middels varme.

Stek hvitløk og og tomat i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett reterende Mamas Favoritt, creme fraiche, buljong, persille og vann. La putre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne.

Kok pasta og brokkolini
4

I mellomtiden, kok pasta og brokkolini i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Hell ut vannet.

Legg brokkolini over på en tallerken og tilsett pastaen i sausen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Bland sammen
5

Ta stekepannen av varmen og bland inn finrevet ost og halvparten av bacon.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen virker for tykk.

Server
6

Anrett pasta og kjøtt i dype tallerkener.

Topp med brokkolini.

Garner med resterende bacon.