HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøtpotetmos
topBanner
Søtpotetmos

Søtpotetmos

med svarte bønner, salatost og chimichurri

Tags:Vegetar
Allergener:MelkNøtterSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Paprika

20 g

Gresskarkjerner

(InneholderNøtterKan inneholdePeanøtter, Sesam)

450 g

Søtpotet

½ stk

Squash

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Rød chili

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 4)

3 ss

Olivenolje (steg 5)

etter behov

Sukker (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier745 kcal
Energi (kj)3115 kj
Fett40.75 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater61.36 g
Sukker13.5 g
Protein26.84 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann*. Skrell søtpotet og skjær i 2 cm tykke terninger. Kok i 10-15 min, til møre.

2

Varm opp en stekepanne på middels høy varme. Stek gresskarkjerner i 3-4 min, og sett til side i en liten skål. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] og paprika i 2 cm tykke terninger. Skyll bønner under kaldt vann* i en sil.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek løk, squash, paprika, middelhavsdrøm og halvdelen av hvitløken i 6-8 min. Tilsett bønner og stek i 4-5 min.

4

Hell vannet av kjelen og tilsett en stor klatt smør*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt* og pepper*. Sett til side med lokk.

5

Finhakk persille og chili (uten frø). Bland persille, chili, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], olivenolje* [3 ss | 6 ss] og resterende hvitløk i en liten skål. Tilsett en klype sukker*, salt* og pepper*, og bland godt. TIPS: Smak deg til med chili, så det ikke blir for sterkt.

6

Anrett søtpotetmos og stekte grønnsaker på tallerkener. Topp med smuldret salatost, chimichurri og gresskarkjerner.