Empanadas er spanske pirogger, og en smakfull og enkel alt-i-ett-rett. Vår herlige utgave inneholder kyllingstrimler, svarte bønner, chili og krydderblandingen vår, Panamat. Vi serverer våre kyllingempanadas med ovnsbakte poteter, tomatsalat og en sterk chimichurri med persille, chili, hvitløk og lime.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
4 g
Mamas Favoritt
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
½ stk
Rødløk
1 stk
Lime
½ pakke
Svarte bønner
4 g
Panamat
1 g
Chiliflak
1 stk
Pizzadeig
100 g
Revet mozzarella
1 stk
Hvitløk
250 g
Cherrytomater
40 g
Aioli
1 pose
Bladpersille
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Sukker (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Del poteter (uskrelt) i to (eller i kvarte om de er store).
Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Krydre kylling med en klype salt på hver side.
Legg kylling på et nytt stekebrett med bakepapir og stek i ovnen i 12-13 min (den vil steke videre i steg 4).
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Del lime i to. Bland rødløk, en stor skvett limesaft og en stor klype salt i en skål. Sett til side.
Skyll svarte bønner [1/2 pakke, 2P].
Varm opp stekepannen på middels høy varme. Tilsett olivenolje om nødvendig. Stek Panamat i 30 sek. Rør inn svarte bønner, vann [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], og småkok i 3-4 min.
Riv kylling i biter med to gafler. Tilsett kylling og en klype chiliflak i stekepannen og fjern fra varmen. Rull ut pizzadeig med bakepapir og skjær i fire, på et stekebrett. Fyll hver firkant med bønner og kylling. Strø mozzarella over fyll. Brett hver deigdel forsiktig sammen og klem sammen. Trykk ned kantene med en gaffel. Stek empanadas i 12-14 min, eller til gylne.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Finhakk eller press hvitløk fint. Finhakk persille fint.
Bland hvitløk, persille, olivenolje [2 ss | 4 ss], resterende limesaft, en klype chiliflak (om ønskelig) og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Smak til med salt og pepper. Tilsett en skvett vann om det blir for tykt.
Del cherrytomater i to. Rett før servering, bland tomat og 1 ss chimichurri med rødløk i en skål.
Anrett empanadas og poteter på tallerkener.
Server aioli ved siden av.
Tomatsalat og chimichurri serveres i egne skåler.
TIPS: Dypp empanadas i chimichurri mellom hver bit.