HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmørstekt Salviekylling
topBanner
Smørstekt salviekylling

Smørstekt salviekylling

med kokte poteter og brokkoli

Tags:Under 650 kcalRask
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

1 pose

Salvie

250 g

Brokkoli

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

300 g

Kyllingbryst

2 stk

Gulrot

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

2 ss

Smør (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier583 kcal
Energi (kj)2438 kj
Fett19.11 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater56.15 g
Sukker13.6 g
Protein45.44 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* i en gryte. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke staver. TIPS: Sørg for at poteter og gulrot er i riktig størrelse, så de blir ferdige til tiden. Tilsett poteter, gulrot og en stor klype salt i gryten med kokende vann. Kok i 10-12 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra gryten og sett til side med lokk.

2

Plukk salvieblad. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og stek i 4-5, inntil brunet og gjennomstekt. Vend kyllingen jevnlig under steking. Tilsett smør* [2 ss | 4 ss], salvieblad og en klype salt* og pepper*. Stek i 1-2 min.

3

Skjær brokkoli i 2 cm buketter, og skjær stilken i 1 cm tykke staver. Finhakk dill. Press eller finhakk hvitløk.

4

Sett kylling og salvie til side på en tallerken. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne og tilsett brokkoli, hvitløk og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. TIPS: Tilsett en skvett vann* i stekepannen for å fremskynde prosessen.

5

Bland poteter og gulrot med en klatt smør*, dill og en klype salt*.

6

Anrett poteter og gulrot på tallerkener. Topp med salviekylling, hvitløksbrokkoli og creme fraiche [½ pakke | 2P].