1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
1 pose
Salvie
250 g
Brokkoli
½ pakke
Rømme
(InneholderMelk)300 g
Kyllingbryst
2 stk
Gulrot
500 g
Poteter
etter behov
Smør (steg 5)
2 ss
Smør (steg 2)
Kok opp vann* i en gryte. Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm tykke terninger. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm tykke staver. TIPS: Sørg for at poteter og gulrot er i riktig størrelse, så de blir ferdige til tiden. Tilsett poteter, gulrot og en stor klype salt i gryten med kokende vann. Kok i 10-12 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra gryten og sett til side med lokk.
Plukk salvieblad. Varm opp en smule olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kylling og stek i 4-5, inntil brunet og gjennomstekt. Vend kyllingen jevnlig under steking. Tilsett smør* [2 ss | 4 ss], salvieblad og en klype salt* og pepper*. Stek i 1-2 min.
Skjær brokkoli i 2 cm buketter, og skjær stilken i 1 cm tykke staver. Finhakk dill. Press eller finhakk hvitløk.
Sett kylling og salvie til side på en tallerken. Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne og tilsett brokkoli, hvitløk og en klype salt* og pepper*. Stek i 2-3 min. TIPS: Tilsett en skvett vann* i stekepannen for å fremskynde prosessen.
Bland poteter og gulrot med en klatt smør*, dill og en klype salt*.
Anrett poteter og gulrot på tallerkener. Topp med salviekylling, hvitløksbrokkoli og creme fraiche [½ pakke | 2P].