Skip to main content
Sitronstekt torsk
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte rotfrukter, brokkoli og dill

Det sies at man bør spise minst ett fiskemåltid i uken, og med vår pannestekte torsk i sitronsmørsaus blir nok det ukas høydepunkt! Fisken serveres med dill, aioli, ovnsbakte rotfrukter og brokkoli.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Pesce
Celery
Senf
Egg
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Torsk

250 g

Brokkoli

1 stk

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

40 g

Aioli

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier714 kcal
Energi (kj)2989 kj
Fett32.6 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater65.7 g
Sukker12.3 g
Fiber12.8 g
Protein35.7 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 1 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland sitronbuljong
2

Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk dill.

Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm store biter.

Fordel på stekebrettet med potetene når det gjenstår 15 min av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek i ovnen i resterende tid.

Stek fisk
4

Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes stektetid, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på én side.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu fisken i stekepannen.

Tilsett sitronbuljong og smør. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.

Øs over sitronbuljong og garner med sitronskiver.

Dryss over sesamfrø og server med en klatt aioli.