HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Torsk
topBanner
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med sesambakte grønnsaker og kremet aioli

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør det vi kan for å gjøre det enkelt for deg. Her er en klassisk oppskrift på sitronstekt torsk, som smaker fantastisk i kombinasjon med dill, aioli og ovnsbakte sesampoteter. Med en klatt smør løfter vi smakene til nye høyder og gjør dagens måltid til noe ekstra godt!

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:SesamSelleriSennepEggFisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier623 kcal
Energi (kj)2606 kj
Fett27.85 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater51.15 g
Sukker7.7 g
Protein34.97 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gyldne og sprø. TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.

2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall fint og skjær halve sitronen i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på samme stekebrett som potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på stekebrettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.

4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk på én side i 3-4 min.

5

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i 2-3 min. TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.