Våre matkasserHjelpGavekort
Sitronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med sesambakte grønnsaker og kremet aioli

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør det vi kan for å gjøre det enkelt for deg. Her er en klassisk oppskrift på sitronstekt torsk, som smaker fantastisk i kombinasjon med dill, aioli og ovnsbakte sesampoteter. Med en klatt smør løfter vi smakene til nye høyder og gjør dagens måltid til noe ekstra godt!

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sesam
Selleri
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

1 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier623 kcal
Energi (kj)2606 kj
Fett27.8 g
Mettet fett6.2 g
Karbohydrater51.1 g
Sukker7.7 g
Protein35 g
Natrium0.1 mg

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en skvett olivenolje*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gyldne og sprø. TIPS: Sørg for at potetbitene er like store, så de blir jevnt stekt.

Forbered sitronbuljong
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall fint og skjær halve sitronen i tynne skiver. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på samme stekebrett som potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på stekebrettet med potetene, kan du bruke et nytt stekebrett.

Stek laks
4

Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk på én side i 3-4 min.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og smør* [1 ss | 2 ss]. Stek i 2-3 min. TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.