HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronstekt Kylling
topBanner
Sitronstekt kylling

Sitronstekt kylling

med ovnsbakte grønnsaker og agurkdressing

Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte grønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk og rødbeter. Til slutt blander vi en nydelig dressing med agurk, rømme og dill.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SesamSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier590 kcal
Energi (kj)2470 kj
Fett16.09 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater67.38 g
Sukker16.7 g
Protein43.39 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 2 cm terninger. Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS (4P): Bruk to stekebrett.

2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm biter. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stk. biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Bland agurk, rømme [1/2 pakke, 2P] og dill (spar litt til pynt) i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en ny skål.

5

Tilsett sitron- og buljongblanding og smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. La putre og øs jevnlig over kyllingen i 1-2 min.

6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og agurkdressing på tallerkener. Drypp sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.