Skip to main content
Sitronstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt kylling

Sitronstekt kylling

med ovnsbakte grønnsaker og agurkdressing

Frister det med sitronstekt kylling og ovnsbakte grønnsaker til middag i dag? Vel, denne oppskriften er full pott. Vi steker kylling i en herlig sitronbuljong. Poteter blir bakt i ovnen med pastinakk og rødbeter. Til slutt blander vi en nydelig dressing med agurk, rømme og dill.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sesamzaad
Celery
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

4 g

Grønnsaksbuljong

½ pakke

Rømme

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier590 kcal
Energi (kj)2470 kj
Fett16.1 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater67.4 g
Sukker16.7 g
Fiber8.9 g
Protein43.4 g
Natrium408 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotgrønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbete (uskrellet) i 2 cm terninger. Fordel rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS (4P): Bruk to stekebrett.

Forbered råvarer
2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm biter. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stk. biter per pers. på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt*. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, til gyllen og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag agurkdressing
4

Bland agurk, rømme [1/2 pakke, 2P] og dill (spar litt til pynt) i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en ny skål.

Tilsett sitronbuljong
5

Tilsett sitron- og buljongblanding og smør* [1 ss | 2 ss] i stekepannen. La putre og øs jevnlig over kyllingen i 1-2 min.

Server
6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og agurkdressing på tallerkener. Drypp sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.