HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Epleburger
topBanner
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med pommes frites og BBQ-saus

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av eple kombinert med en kremet kål bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med en smakfull BBQ-saus.

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenEggMelkSennepSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Eple

15 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

2 stk

Briochebrød

(InneholderGluten, Egg, MelkKan inneholdeSesam, Soya)

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

250 g

Kjøttdeig

1 stk

Gulrot

37.5 g

Rødkål

30 g

BBQ-saus

(InneholderSennep, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1056 kcal
Energi (kj)4416 kj
Fett51.45 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater108.5 g
Sukker35 g
Protein39.64 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Skjær poteter i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett [2 stk, 2P] med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss] og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min. TIPS: Vend potetene halvveis i steketiden.

2

Riv gulrot (uskrellet) og eple. Bland gulrot, halvparten av eple, rødkål [½ pakke, 2P], majones og en klype salt i en skål. Sett til side.

3

Bland kjøttdeig, resterende eple og panko [½ pakke, 2P] i en skål. Krydre med salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper og bland godt. Form til burgere (1 stk. per pers). TIPS: Lag burgerne litt flate og en smule større i diameter enn burgerbrødene - de trekker seg sammen ved steking.

4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. TIPS: Ikke snu burgerne før de har fått stekeskorpe, ellers kan de sette seg fast i pannen. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Del briochebrød i to, legg på en rist og varm i ovnen i 2-3 min

6

Bygg burger med kjøtt og gulrot- og epleslaw. Server resterende slaw på siden og topp med litt BBQ-saus.