Kylling og ris er elsket av hele familien, og er alltid et trygt valg når maten skal raskt på bordet. Vi koker ris og blander den deretter med smør, fersk pak choi og spisskål. Vi panerer kylling med vår fantastiske krydderblanding Goan Xacuti, og steker den deretter med rødløk, soyasaus, chili og søt chilisaus. Vi topper med kremet srirachamajones, og så er maten klar.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
½ g
Chiliflak
1 stk
Pak choi
8 g
Goan Xacuti
25 ml
Soyasaus
300 g
Strimlet kyllingbryst
50 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Rødløk
40 g
Søt chilisaus
150 g
Spisskål, skåret
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
2 ss
Mel til panering
2 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til ris
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen.
I mellomtiden, grovhakk pak choi.
Skjær løk i tynne skiver.
Legg kylling i en dyp tallerken og tørk lett med kjøkkenpapir.
Strø over Goan Xacuti, hvetemel og en klype salt.
Bland godt. Sørg for at alle strimlene dekkes av melet.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kylling og løk. Stek under omrøring i 4-5 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Senk varmen til middels og tilsett soyasaus, chiliflak og søt chilisaus.
Vend kylling og løk i sausen.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Rett før servering, bland pak choi, spisskål og smør sammen med risen.
Anrett ris i skåler.
Legg kylling på toppen.
Topp med en klatt srirachamajones.