Prosciuttosvøpt svinefilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøpt svinefilet

Prosciuttosvøpt svinefilet

med trøffelfries og rødvinssaus

Inviter til hverdagsluksus med denne utsøkte middagen. Vi svøper svinefilet i prosciutto, bruner den litt i pannen og ovnsbaker den. Vi setter sammen en passende, velsmakende rødvinssaus med rosmarin. Vi ovnsbaker sprø pommes frites og dekker dem i trøffelolje. Og til sist legger vi til en frisk salat med tomat og ristede pinjekjerner.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Sulfitter
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svinefilet

50 g

Prosciutto

½ stk

Sjalottløk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

8 ml

Trøffelolje

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3363 kj
Fett43.7 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater54.6 g
Sukker10.7 g
Protein50.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne. Sett til side i en skål. 

Stek kjøtt
2

Legg prosciutto på et skjærebrett. Legg svinefilet over og rull sammen.

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i pannen og varm opp på middels høy varme. Brun kjøtt i 1-2 min på hver side.

Når potetene har 15 min igjen, legg kjøtt på et stekebrett med bakepapir. Bak i 10-13 min, eller til gjennomstekt.

Pakk kjøtt inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.

Lag salat
3

I mellomtiden, skyll og riv salatblad.

Del cherrytomater i to.

Ha salat, tomat, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering, så salaten holder seg sprø.

Lag saus
4

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk.

Plukk og finhakk rosmarinblad [1/2 pakke, 2P].

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen og varm opp på middels varme.

Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min. Senk varmen til middels lav og tilsett rødvinssaus, vann [1/2 dl | 1 dl] og en klype salt og pepper. La putre i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.

Tilsett trøffelolje
5

Når potetene er ferdige, drypp trøffelolje over og bland forsiktig.

Server
6

Skjær kjøtt i tynne skiver og anrett på tallerkener.

Hell over rødvinssaus.

Legg på trøffelfries og topp med finrevet ost.

Server salat på siden toppet med pinjekjerner.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image