HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPestoblandet Tagliatelle
topBanner
Pestoblandet tagliatelle

Pestoblandet tagliatelle

med ovnsbakte grønnsaker og fersk basilikum

Tagliatelle med kremet pesto - høres ikke det bare helt perfekt ut i dag? Vi lager en kremet saus med pesto, creme fraiche, sitronskall og grønnsaksbuljong. Vi blander sausen med tagliatelle og ovnsbakt tomat og squash. Alt toppes med finrevet ost og fersk basilikum - så er det bare å nyte!

Tags:RaskVegetar
Allergener:MelkSelleriSulfitterEggGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

8 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Squash

2 stk

Tomat

60 g

Grønn pesto

(InneholderMelk, Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

250 g

Tagliatelle

(InneholderEgg, GlutenKan inneholdeEgg, Soya, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier753 kcal
Energi (kj)3149 kj
Fett38.25 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater82.28 g
Sukker9.4 g
Protein21.06 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær squash [1/2 stk, 2P] i halve skiver. Skjær tomat i 2 cm tykke biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 15 min.

2

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Finhakk hvitløk. Riv sitronskall [1/4 ts | 1/2 ts] fint og skjær sitron i båter. Grovhakk basilikum. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

3

Når grønnsakene har 5 min igjen av steketiden; kok pasta i 3-4 min, eller til “al dente”. Spar litt pastavann* [1 ss | 2 ss] og hell av resten. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje* i kjelen med pasta og bland godt.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk i 1 min. Tilsett creme fraiche [1/2 pakke, 2P], sitronskall, grønnsaksbuljong og pastavann*, og la putre i 1-2 min.

5

Tilsett pesto, ovnsbakt tomat og squash i stekepannen. Tilsett pasta og en skvett sitronsaft, og bland godt. Smak til med salt* og pepper*.

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Strø over finrevet ost. Topp med basilikum. Server resterende sitronbåter på siden.