Skip to main content
Pastagrateng med squash, mais og halloumi
Pastagrateng med squash, mais og halloumi

Pastagrateng med squash, mais og halloumi

med finrevet ost og fersk persille

En god pastagrateng er en vinner bland både voksne og barn. Vi frister med en vegetarvariant med penne, squash og mais i en kremet ostesaus toppet med revet halloumi. Gratengen serveres med et dryss fersk persille.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Selleri
Sennep
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Løk

1 stk

Squash

1 stk

Mais

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

250 g

Halloumi

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

180 g

Penne

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1073 kcal
Energi (kj)4489 kj
Fett57.2 g
Mettet fett31.9 g
Karbohydrater86.2 g
Sukker17.5 g
Fiber6.1 g
Protein48.9 g
Natrium596.5 mg
Calcium1.6 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok pasta i 11 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell ut resten. Legg pastaen tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk squash i 1 cm store biter.

Hell væske av mais.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, hvitløk og squash med salt og en klype pepepr i 2-3 min, eller til de mykner.

Tilsett mais, finrevet ost, matfløte, pastavann, Hello Sunrise, buljong, salt og en stor klype pepper. La småkoke i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, riv halloumi grovt.

Grovhakk persille.

Ovnsbak grateng
5

Tilsett ostesaus i kjelen med ferdigkokt pasta og bland godt.

Hell blandingen over i en ildfast form, topp med halloumi og bak i ovnen i 8-10 min, eller til toppen er gyllen.

Serever
6

Anrett grateng på tallerkener og garner med persille.