
Pannestekte kjøttboller
med kremet fløtesaus og potetmos
Deilig hyggemat som kommer til å bli en ny favoritt i familien! Sprø kjøttboller med kremet potetmos. Sur-søt syltet agurk passer perfekt til, og den herlige fløtesausen gjør retten komplett!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvitløk
1 stk
Agurk
1 pose
Dill
25 ml
Hvitvinseddik
4 g
Kjøttbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Kyllingbuljong
500 g
Bakepotet
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Gulrot
½ stk
Løk
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter. Kok poteter i 20 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Mos poteter med en potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk på for å holde varmen. TIPS: Du kan eventuelt tilsette en klatt smør i potetmosen.
Skjær agurk i tynne, halve skiver. Finhakk dill. Bland agurk, hvitvinseddik, halvparten av dillen, sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket av væske. Rør godt og sett til side. Hell av væsken før servering.
Bland kjøttdeig, kyllingbuljong, egg* [1 stk | 2 stk], panko og en stor klype salt* i en skål. Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller. Du får ca. 5 kjøttboller per pers. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kjøttbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* [¼ ts | ½ ts] og pepper*. Tilsett kjøttboller og varm opp.
Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener. Øs over saus. Pynt med resterende dill.