Pannestekte kjøttboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekte kjøttboller

Pannestekte kjøttboller

med kremet fløtesaus og potetmos

Deilig hyggemat som kommer til å bli en ny favoritt i familien! Sprø kjøttboller med kremet potetmos. Sur-søt syltet agurk passer perfekt til, og den herlige fløtesausen gjør retten komplett!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

25 ml

Hvitvinseddik

4 g

Kjøttbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Kyllingbuljong

500 g

Bakepotet

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Gulrot

½ stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

2 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier795 kcal
Energi (kj)3327 kj
Fett42.9 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater68.4 g
Sukker25 g
Protein39.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell poteter og skjær i 2 cm store biter. Kok poteter i 20 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Tilsett melk* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Mos poteter med en potetmoser eller gaffel. Sett til side under lokk på for å holde varmen. TIPS: Du kan eventuelt tilsette en klatt smør i potetmosen.

Sylt agurk
2

Skjær agurk i tynne, halve skiver. Finhakk dill. Bland agurk, hvitvinseddik, halvparten av dillen, sukker* [½ ts | 1 ts] og en klype salt* i en skål. Tilsett nok vann* til at agurken er dekket av væske. Rør godt og sett til side. Hell av væsken før servering. 

Stek kjøttboller
3

Bland kjøttdeig, kyllingbuljong, egg* [1 stk | 2 stk], panko og en stor klype salt* i en skål. Bruk fuktige hender og en spiseskje til å forme små kjøttboller. Du får ca. 5 kjøttboller per pers. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min, til gjennomstekt. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

Skjær gulrot (uskrellet) i små biter. Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Press eller finhakk hvitløk.

Lag fløtesaus
5

Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen, og stek gulrot, løk og hvitløk i 2-3 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P] og kjøttbuljong. La putre i 2-3 min. Smak til med salt* [¼ ts | ½ ts] og pepper*. Tilsett kjøttboller og varm opp.

Server
6

Fordel potetmos, kjøttboller og syltet agurk på tallerkener. Øs over saus. Pynt med resterende dill.