HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekte Kikertlapper
topBanner
Pannestekte kikertlapper

Pannestekte kikertlapper

med sprø fattoushsalat og hvitløksyoghurt

Kikertlapper med gresk salatost, spisskummen og persille passer perfekt med en sprø fattoushsalat med reddiker, salat, cherrytomater og agurk. Vi blander også en kremet hvitløksyoghurt og lager krutonger av naanbrød.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:MelkSelleriGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 pakke

Kikerter

2 g

Spisskummin, støtt

1 pose

Bladpersille

50 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

½ stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Naanbrød

(InneholderMelk, Gluten)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

75 g

Reddiker

1 stk

Hjertesalat

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier605 kcal
Energi (kj)2531 kj
Fett27.82 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater59.64 g
Sukker10.2 g
Protein24.46 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær naanbrød [½ pakke, 2P] i 1 cm biter og legg på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje* [½ ss | 1 ss] og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i 5-8 min, til gyllen.

2

Finhakk persille. Skyll kikerter. Mos kikerter grundig med en gaffel eller potetmoser i en bolle. Smuldre inn gresk salatost [½ pakke, 2P]. Tilsett grønnsaksbuljong, halvparten av persillen, spisskummen, egg* [1 stk | 2 stk], hvetemel* [2 ss | 4 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper*. Bland godt til en deig og sett til side.

3

Grovhakk hjertesalat. Del cherrytomateri to. Finhakk agurk. Skjær reddiker i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Bland hvitløk og yoghurt i en skål. Smak til med en klype salt* og pepper*.

4

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen av en stekepanne på middels varme. Form deigen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem forsiktig flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gyllenbrune og gjennomstekte. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

5

Bland olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* i en skål. Tilsett reddiker, hjertesalat, tomat, agurk og resterende persille. TIPS: Bland salaten rett før servering, så holder den seg sprø.

6

Anrett kikertlapper og salat på tallerkener. Drypp hvitløksyoghurt over. Topp med naankrutonger.