HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannestekt Kylling
topBanner
Pannestekt kylling

Pannestekt kylling

med pastinakkmos og kremet ostesaus

Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig fløtesaus med hvitløk, gressløk og lagret ost. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også pannestekt kylling, lun pastinakkmos og en frisk salat med eplestrimler.

Tags:Barnevennlig
Allergener:MelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ pose

Gressløk

1 stk

Pastinakk

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

etter behov

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier832 kcal
Energi (kj)3483 kj
Fett43.16 g
Mettet fett20.6 g
Karbohydrater67.05 g
Sukker16.6 g
Protein46.85 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og pastinakk, og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og pastinakk i 10-15 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett smør [2 ss | 4 ss], melk [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og la hvile under lokk.

2

Press eller finhakk hvitløk. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær gjennom med en skarp kniv til to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt, kylling og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-7 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

4

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær eple i tynne staver. Finhakk gressløk [1/2 pose, 2P]. Bland salatblanding, eple og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] med en klype salt og pepper i en stor skål.

5

Varm opp stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], finrevet ost, halvparten av gressløken og saften fra tallerkenen med kylling. Senk til lav varme og la putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt og pepper.

6

Anrett kylling, pastinakkmos og eplesalat på tallerkener. Topp med ostesaus og pynt med resterende gressløk.