
Pannestekt kylling
med pastinakkmos og kremet ostesaus
Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig fløtesaus med hvitløk, gressløk og lagret ost. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også pannestekt kylling, lun pastinakkmos og en frisk salat med eplestrimler.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
300 g
Kyllingbryst
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
½ pose
Gressløk
1 stk
Pastinakk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Melk (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Vann (steg 5)
etter behov
Smør (steg 5)
Framgangsmåte
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og pastinakk, og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og pastinakk i 10-15 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett smør [2 ss | 4 ss], melk [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og la hvile under lokk.
Press eller finhakk hvitløk. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær gjennom med en skarp kniv til to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt, kylling og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-7 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær eple i tynne staver. Finhakk gressløk [1/2 pose, 2P]. Bland salatblanding, eple og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] med en klype salt og pepper i en stor skål.
Varm opp stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], finrevet ost, halvparten av gressløken og saften fra tallerkenen med kylling. Senk til lav varme og la putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt og pepper.
Anrett kylling, pastinakkmos og eplesalat på tallerkener. Topp med ostesaus og pynt med resterende gressløk.