Pannestekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannestekt kylling

Pannestekt kylling

med pastinakkmos og kremet ostesaus

Gå "all in" i dag! Vi lager en herlig fløtesaus med hvitløk, gressløk og lagret ost. Sausen blir kremet og god, og får en deilig smak av umami og salt. Vi serverer også pannestekt kylling, lun pastinakkmos og en frisk salat med eplestrimler.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

300 g

Kyllingbryst

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

½ pose

Gressløk

1 stk

Pastinakk

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

etter behov

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier832 kcal
Energi (kj)3483 kj
Fett43.16 g
Mettet fett20.6 g
Karbohydrater67.05 g
Sukker16.6 g
Protein46.85 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pastinakkmos
1

Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell poteter og pastinakk, og skjær i 2 cm biter. Kok poteter og pastinakk i 10-15 min, eller til møre. Hell av vannet. Tilsett smør [2 ss | 4 ss], melk [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og la hvile under lokk.

Forbered kylling
2

Press eller finhakk hvitløk. Legg en flat hånd på kyllingbryst og skjær gjennom med en skarp kniv til to tynne fileter, på et eget skjærebrett. Bland Hvitløksflørt, kylling og en skvett olivenolje i en skål, og krydre med en klype salt og pepper.

Stek kylling
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 5-7 min på hver side, og overfør til en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk gressløk
4

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Skjær eple i tynne staver. Finhakk gressløk [1/2 pose, 2P]. Bland salatblanding, eple og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] med en klype salt og pepper i en stor skål.

Lag ostesaus
5

Varm opp stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], finrevet ost, halvparten av gressløken og saften fra tallerkenen med kylling. Senk til lav varme og la putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett kylling, pastinakkmos og eplesalat på tallerkener. Topp med ostesaus og pynt med resterende gressløk.