Unn deg selv et ordentlig luksusmåltid! Får vi friste med en saftig mørbrad marinert med deilige middelhavssmaker? Vi anretter kjøttet med en kremet potetsalat med gressløk, spinat, mais, reddiker, sennep og creme fraiche, og serverer hvitløksstekte bønner som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Poteter
300 g
Storfe mørbrad
1 stk
Hvitløk
1 stk
Mais
1 stk
Gressløk
75 g
Reddiker
150 g
Grønne bønner
7.5 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
30 g
Spinat
¼ ts
Salt til kjøtt
½ ts
Salt til salat
La kjøtt hvile på kjøkkenbenken til romtemperatur, og krydre med salt og Middelhavsdrøm.
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til den enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet.
Krydre potet med salt og pepper, og sett til side under lokk.
Hell væske av mais.
Skyll spinat.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Stek mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Sett til side i en skål.
I mellomtiden, skjær reddiker i 1 cm store terninger.
Grovhakk spinat.
Finhakk gressløk.
Bland gressløk, mais, spinat og reddiker i en stor skål.
Tilsett sennep, creme fraiche, salt og en klype pepper i skålen med grønnsaker.
Vend inn poteter, og krydre med en klype salt og pepper.
Skjær ender av grønne bønner.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 3 min. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek, til grønne bønner er myke.
TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde tilberedningen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek biff i 1 min på hver side, eller til brun. Senk til middels varme og stek videre i 1-2 min for medium-rare. Pakk inn i folie og la hvile til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.
TIPS: Stek i ytterligere 1-2 min for godt stekt.
Skjær kjøtt i skiver.
Anrett kjøtt, potetsalat og grønne bønner på tallerkener.