Skip to main content
Pankopanerte vegetarstrimler
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerte vegetarstrimler

Pankopanerte vegetarstrimler

med teriyakisaus og asiatisk slaw

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

By opp til middag med denne spennende og morderne vegetarretten med asiatisk preg. Vi byr på ingefær- og hvitløksris, en forlokkende salat med limesyltet rødløk og Ginger Ninja-panerte veganske strimler med en rund og god teriyakisaus. I tillegg legger vi til en av våre favoritter – vår asiatiske majones for en uslåelig finish.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Soja
Gluten
Hvede
Sesamzaad
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske strimler

50 g

Panko paneringsmel

37.5 g

Teriyakisaus

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

50 g

Vegansk asiatisk majones

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ginger Ninja

½ stk

Lime

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

1 stk

Ingefær

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier906 kcal
Energi (kj)3790 kj
Fett38.6 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater102 g
Sukker10.8 g
Fiber11 g
Protein30.1 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
 
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
 
Stek hvitløk og ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Sylt løk
2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
 
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
 
Bland løk, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.

Paner veganske strimler
3

I mellomtiden, ha veganske strimler i en skål.
 
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og bland godt.
 
Pisk egg [1 stk | 1 stk] i en skål og bland inn
veganske strimler (bruk halvparten av egget
for 2P).
 
Tilsett panko og Ginger Ninja. Bland godt.
 
TIPS: Press panko forsiktig på veganske strimler slik at den fester seg.

Stek veganske strimler
4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
 
Stek veganske strimler (i omganger) i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
 
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir slik at oljen absorberes.
 
TIPS: Tilsett mer olje dersom strimlene setter seg fast i pannen.

Bland salat og saus
5

Bland strimlet salat, syltet løk og olivenolje
[1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
 
Bland teriyakisaus [1/2 pose, 2P] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, veganske strimler og salat i seksjoner i skåler.

Topp veganske strimler med teriyakisaus.

Legg på en klatt asiatisk majones.