Skip to main content
Pankopanerte vegetarstrimler
Pankopanerte vegetarstrimler

Pankopanerte vegetarstrimler

med teriyakisaus og asiatisk slaw

3.5
(29)

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

By opp til middag med denne spennende og morderne vegetarretten med asiatisk preg. Vi byr på ingefær- og hvitløksris, en forlokkende salat med limesyltet rødløk og Ginger Ninja-panerte veganske strimler med en rund og god teriyakisaus. I tillegg legger vi til en av våre favoritter – vår asiatiske majones for en uslåelig finish.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Soya
Gluten
Hvete
Sesam
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske strimler

(Inneholder: Soya)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

37.5 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde spor av: Selleri)

50 g

Vegansk asiatisk majones

(Inneholder: Soya, Gluten, Hvete, Sesam)

150 g

Langkornet hvit ris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

½ stk

Lime

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

1 stk

Ingefær

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

1 ss

Hvetemel (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

1 ss

Vann (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier906 kcal
Energi (kj)3790 kj
Fett38.6 g
Mettet fett4.7 g
Karbohydrater102 g
Sukker10.8 g
Fiber11 g
Protein30.1 g
Kolesterol0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Medium Saucepan

Framgangsmåte

Kok ris
1

Riv ingefær (uskrelt) og hvitløk fint.
 
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor kjele med lokk på middels varme.
 
Stek hvitløk og ingefær [2 ts | 4 ts] i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl], og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
 
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Sylt løk
2

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.
 
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver.
 
Bland løk, limesaft [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål. Sett til side.

Paner veganske strimler
3

I mellomtiden, ha veganske strimler i en skål.
 
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og bland godt.
 
Pisk egg [1 stk | 1 stk] i en skål og bland inn
veganske strimler (bruk halvparten av egget
for 2P).
 
Tilsett panko og Ginger Ninja. Bland godt.
 
TIPS: Press panko forsiktig på veganske strimler slik at den fester seg.

Stek veganske strimler
4

Dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
 
Stek veganske strimler (i omganger) i 2-3 min på hver side, eller til gylne.
 
Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir slik at oljen absorberes.
 
TIPS: Tilsett mer olje dersom strimlene setter seg fast i pannen.

Bland salat og saus
5

Bland strimlet salat, syltet løk og olivenolje
[1/2 ss | 1 ss] i en stor skål.
 
Bland teriyakisaus [1/2 pose, 2P] og vann [1 ss | 2 ss] i en liten skål.

Server
6

Anrett ris, veganske strimler og salat i seksjoner i skåler.

Topp veganske strimler med teriyakisaus.

Legg på en klatt asiatisk majones.