HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanert Torsk
topBanner
Panert torsk

Panert torsk

med potetbåter, mangosalat & aioli

Tags:Barnevennlig
Allergener:glutenFiskEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Chili

½ stk

Mango

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

80 g

Aioli

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg* (steg 3)

¼ ts

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier726.925 kcal
Energi (kj)3041.4543 kj
Fett30.8417 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater71.6765 g
Sukker17.2 g
Protein36.0465 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en smule olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland sammen og stek på øverste hylle i ovnen i 25-30 min, eller inntil gyldne. 

2

Skjær lime i båter [½ stk, 2P]. Grovhakk koriander. Skjær chili i tynne skiver. Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke terninger. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat. 

3

Klapp forsiktig fisk med kjøkkenpapir. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en bolle. Bland panko og salt* [¼ ts | ½ ts] i en annen bolle. Vend fisk først i egg og deretter i panko, og sett til side på en tallerken. 

4

Når potetbåtene har 5 min igjen av steketiden, varm opp nok olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme så hele bunnen av pannen er dekket. Stek fisk i 3-4 min på hver side, eller inntil gylden og gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

5

Bland en skvett limesaft, en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. Tilsett strimlet salat, mango og halvdelen av koriander og bland godt sammen. 

6

Anrett potetbåter, mangosalat og torsk på tallerkener. Topp med chili (hvis ønskelig) og resterende koriander. Serveres med aioli og resterende limebåter ved siden av.