I dagens middag møtes en mettende og kremet italiensk pastarett, krydderpanert svinekjøtt og sprøstekt bacon. Vi legger til litt brokkolini, en mindre og søtere versjon av brokkolien, for å tilsette litt frisk farge og smake til retten. Den himmelske sausen består av vårt spesialkrydder, en fyldig creme fraiche, buljong og frisk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
25 g
Panko paneringsmel
4 g
Mamas Favoritt
150 ml
Creme fraiche
1 stk
Bladpersille
4 g
Kyllingbuljong
250 g
Svinefilet
150 g
Brokkolini
Fersk Tagliatelle
20 g
Finrevet ost
140 g
Bacon, terninger
2 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
1 stk
Egg til panering
1 dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Bland panko og halvparten av Mamas Favoritt i en tredje tallerken.
Vend kjøtt først i mel, så i egg og til sist i panko.
TIPS: Har du ikke egg? Bruk 2 ss melk.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Overfør kjøtt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 15-16 min, eller til brunet og gjennomstekt.
La kjøttet hvile til servering (uten folie).
TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.
I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).
Når kjøttet har 8 min igjen av steketiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på et fat.
Varm opp pannen på middels varme (ikke vask den).
Stek hvitløk og en klype salt i 30 sek.
Tilsett reterende Mamas Favoritt, creme fraiche, kyllingbuljong, persille og vann. La putre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne.
I mellomtiden, legg tagliatelle og brokkolini i det kokende vannet, og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'.
Hell ut vannet.
Overfør brokkolini til en tallerken og pasta til stekepannen med saus.
TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk, men fremdeles gir litt tyggemotstand.
Ta stekepannen av varmen, og bland inn finrevet ost og halvparten av bacon.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.
Anrett pasta i skåler og topp med panert svinekjøtt.
Legg brokkolini på siden.
Pynt med resterende bacon.