Skip to main content
Panert svinekjøtt

Panert svinekjøtt

med kremet baconpasta og kokt brokkolini

I dagens middag møtes en mettende og kremet italiensk pastarett, krydderpanert svinekjøtt og sprøstekt bacon. Vi legger til litt brokkolini, en mindre og søtere versjon av brokkolien, for å tilsette litt frisk farge og smake til retten. Den himmelske sausen består av vårt spesialkrydder, en fyldig creme fraiche, buljong og frisk persille.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

25 g

Panko paneringsmel

4 g

Mamas Favoritt

150 ml

Creme fraiche

1 stk

Bladpersille

4 g

Kyllingbuljong

250 g

Svinefilet

150 g

Brokkolini

Fersk Tagliatelle

20 g

Finrevet ost

140 g

Bacon, terninger

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1 stk

Egg til panering

1 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1147 kcal
Energi (kj)4798 kj
Fett54.5 g
Mettet fett27 g
Karbohydrater102.4 g
Sukker6.9 g
Fiber6 g
Protein66.3 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium425.3 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Panér kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Bland hvetemel, salt og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Bland panko og halvparten av Mamas Favoritt i en tredje tallerken.

Vend kjøtt først i mel, så i egg og til sist i panko.

TIPS: Har du ikke egg? Bruk 2 ss melk.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Ovnsbak svinekjøtt
2

Overfør kjøtt til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje.

Bak i ovnen i 15-16 min, eller til brunet og gjennomstekt.

La kjøttet hvile til servering (uten folie).

TIPS: Kjøttet er ferdig når det ikke lenger er rosa på innsiden.

Stek bacon og lag saus
3

I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press).

Når kjøttet har 8 min igjen av steketiden, varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min, eller til gyllent. Sett til side på et fat.

Varm opp pannen på middels varme (ikke vask den).

Stek hvitløk og en klype salt i 30 sek.

Tilsett reterende Mamas Favoritt, creme fraiche, kyllingbuljong, persille og vann. La putre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne.

Kok pasta og brokkolini
4

I mellomtiden, legg tagliatelle og brokkolini i det kokende vannet, og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Hell ut vannet.

Overfør brokkolini til en tallerken og pasta til stekepannen med saus.

TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er myk, men fremdeles gir litt tyggemotstand.

Bland sammen
5

Ta stekepannen av varmen, og bland inn finrevet ost og halvparten av bacon.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

TIPS: Tilsett en skvett vann om sausen føles for tykk.

Server
6

Anrett pasta i skåler og topp med panert svinekjøtt.

Legg brokkolini på siden.

Pynt med resterende bacon.