
Panert kylling
med syrlig kålsalat og mild aioli
Med 8 herlige ingredienser lager du barnevennlig magi på kjøkkenet i dag! Sprø, hjemmelagde pommes frites, panert kylling med BBQ-marinade og frisk kålsalat. Selvfølgelig servert med en lekker aioli. Enkelt og veldig godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
500 g
Poteter
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Eple
20 g
Tranebær
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.
Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites (ca. 1/2 cm tynne).
Fordel pommes frites på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.
Skjær kylling i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Bland panko med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål.
Dypp kylling først i egg, deretter panko. Press lett slik at pankoen fester seg.

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Skjær eple i tynne skiver.
Bland strimlet salat [1/2 pakke, 2P], epleskiver, en klype salt, yoghurt [1 ss | 2 ss] og tranebær i en skål. Du kan også tilsette en skvett olivenolje hvis du ønsker.

Bland aioli og resterende yoghurt i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Anrett panert kylling, kålsalat og pommes frites på tallerkener.
Server mild aioli på siden.

Utforsk lignende oppskrifter
