Skip to main content
Nordiske reketaco

Nordiske reketaco

Lag din egen - nyt sammen

Med vårt barnevennlige konsept kan store og små sette sammen måltidets deler akkurat som de vil. Slik kan alle nyte sine favoritter og fortsatt samles rundt bordet. Piff opp ukens tacomiddag med lekre, sprøpanerte reke og valgfritt tilbehør. Vi kan friste med syrlig spisskålsalat, agurkstrimler, eple, dill og dressing. La barna slippe fantasien løs!

Tags:
Rask
Spis meg først
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Egg
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

1 stk

Dill

1 stk

Agurk

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Citrus

1 stk

Eple

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

150 g

Remulade

(Inneholder: Egg, Sennep)

8 stk

Minitortillas, fullkorn

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Sennep, Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Vann til saus

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til reker

1 stk

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)3000 kj
Fett30.9 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater74.5 g
Sukker16 g
Fiber18.5 g
Protein27.3 g
Kolesterol78.1 mg
Natrium226.4 mg
Potassium269.9 mg
Calcium40.5 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Forbered agurk
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har en mikrobølgeovn.

Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.

Halver sitrusfrukt.

Bland en skvett sitrusfruktsaft, agurk, sukker og en klype salt i en liten skål.

Forbered råvarer
2

Halver eple, fjern kjernen og skjær i 1 cm tynne staver.

Finhakk dill.

3

Bland kål, en skvett sitrusfruktsaft og salt i en mellomstor skål.

Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller dekk til med folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Paner reker
4

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett hvetemel, salt, Hello Sunrise og en klype pepper i skålen og bland godt.

Visp egg i en separat liten skål. Tilsett egg i skålen med reker og bland godt. Bruk halvparten av det vispede egget for 2P.

Stek reker
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker rett før steking. Bland godt, til rekene dekkes.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu dem forsiktig.

TIPS: Panko som faller av under steking kan brukes som dryss.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

6

Sett frem tortillabrød, reker, dill, kål, eple, agurk og remulade på bordet.

Fyll tortillabrød med valgfrie tilbehør og lag dine egen nordiske taco!