HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsköfte
topBanner
Middelhavsköfte

Middelhavsköfte

med tzatziki og gresk salat

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:melkSellerigluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

250 g

Kjøttdeig

4 g

Middelhavsdrøm

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

1 stk

Bifftomat

1 pose

Bladpersille

½ stk

Gresk salatost

(Inneholdermelk)

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Egg (steg 2)

3 dl

Salt (steg 2)

Vann (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier680 kcal
Energi (kj)2844 kj
Fett24.7 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater78.96 g
Sukker17.6 g
Protein38.65 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Bland kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 ts | 1 ts] og middelhavsdrøm i en skål. Form blandingen til 3 köfter per person.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min. Snu jevnlig. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

4

Riv halve agurken og press ut så mye vann som mulig. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland yoghurt, revet agurk, hvitløk og en stor klype salt* og pepper* i en skål.

5

Hakk resterende agurk, tomat og persille. Bland tomat, agurk, smuldret gresk salatost [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje* i en ny skål. Vend salaten forsiktig sammen. Krydre med en klype pepper*.

6

Fordel ris, köfter og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med tzatziki. Strø over persille.