150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
250 g
Kjøttdeig
4 g
Middelhavsdrøm
75 g
Yoghurt
(Inneholdermelk)4 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)30 g
Panko paneringsmel
(Inneholdergluten)1 stk
Bifftomat
1 pose
Bladpersille
½ stk
Gresk salatost
(Inneholdermelk)1 stk
Hvitløk
½ ts
Egg* (steg 2)
3 dl
Salt* (steg 2)
Vann* (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett ris, rør godt, legg lokk på og senk til lav varme. Kok i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Bland kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/2 ts | 1 ts] og middelhavsdrøm i en skål. Form blandingen til 3 köfter per person.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 10-12 min. Snu jevnlig. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Riv halve agurken og press ut så mye vann som mulig. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P]. Bland yoghurt, revet agurk, hvitløk og en stor klype salt* og pepper* i en skål.
Hakk resterende agurk, tomat og persille. Bland tomat, agurk, smuldret gresk salatost [1/2 pakke, 2P] og en skvett olivenolje* i en ny skål. Vend salaten forsiktig sammen. Krydre med en klype pepper*.
Fordel ris, köfter og tomatsalat i dype tallerkener. Topp med tzatziki. Strø over persille.