Middelhavsinspirert rekegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert rekegryte

Middelhavsinspirert rekegryte

med hvitløksris og fersk basilikum

I dag drømmer vi oss bort til Middelhavet og lager en forførende god gryterett med reker, tomat, calabresepesto, fløte og vår egen krydderblanding, som vi kaller Mamas Favoritt. Tilbehøret i dag er luftig langkornet ris med hvitløk, og alt toppes med fersk basilikum.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Allergener:
Skalldyr
Melk
Selleri
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

1 pose

Basilikum

60 g

Calabresepesto

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

150 g

Langkornet hvit ris

½ g

Chiliflak

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier652 kcal
Energi (kj)2726 kj
Fett31.1 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater72.6 g
Sukker8.8 g
Protein19.1 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek, til velduftende. Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og basilikumblader.

Skyll spinat.

Stek tomat
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett tomat, Mamas Favoritt, Hvitløksflørt, chiliflak [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek videre i 2-3 min, til tomatene er myke.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Lag saus
4

Krydre reker med en klype salt.

Tilsett calabresepesto, reker, matfløte [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong og vann [1 dl | 2 dl] til stekepannen. Kok i 3-4 min, eller til sausen har tyknet og rekene er gjennomkokt. Smak til med en klype salt og pepper.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Tilsett basilikum
5

Rett før servering, rør spinat inn i sausen.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med kremet rekegryte.

Pynt med basilikum på toppen.