Skip to main content
Middelhavsinspirert butterdeigspai
Middelhavsinspirert butterdeigspai

Middelhavsinspirert butterdeigspai

med squash, ricotta og basilikumgremolata

Vår Middelhavsinspirerte butterdeigspai bringer de solrike smakene fra Middelhavet inn i ditt kjøkken. Vi steker paien med ricotta og squash, topper den med basilikum og chili og serverer den med en frisk tomatsalat.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

225 g

Butterdeig

2 stk

Tomat

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

200 g

Ricotta

½ stk

Rød chili

40 g

Ruccola

1 stk

Sitron

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Squash

20 g

Solsikkefrø

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til ricotta

½ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til grønnsaker

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier872 kcal
Energi (kj)3648 kj
Fett63.9 g
Mettet fett10.5 g
Karbohydrater51.8 g
Sukker10.9 g
Fiber7.8 g
Protein20.2 g
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Forbered butterdeig
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta butterdeig ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Rull ut butterdeig og overfør til et stekebrett med bakepapir.

Forbered topping
2

Finhakk eller press hvitløk.

Bland ricotta, salt og hvitløk i en liten skål.

Skrell squash i lange bånd med en potetskreller.

Bland squash, salt, Middelhavsdrøm og olivenolje i en stor skål.

Ovnsbak pai
3

Bre ricotta over butterdeigen og etterlat en 1 cm bred kant rundt.

Topp med squash i et jevnt lag.

Bak i ovnen i 10-12 min, til gyllen og sprø.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Grovhakk tomat.

Bland ruccola og tomat i en mellomstor skål.

Finhakk basilikum og chili.

Halver sitron.

Bland dressing
5

Bland basilikum og chili i en liten skål.

Tilsett olivenolje, solsikkefrø, en skvett sitronsaft og salt i salaten rett før servering, og bland godt

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Skjær pai i stykker og anrett pai og salat på tallerkener.

Topp pai med basilikumgremolata.