HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspirert Biffburger Og Calabresepesto
topBanner
Middelhavsinspirert biffburger og calabresepesto

Middelhavsinspirert biffburger og calabresepesto

med ovnsbakte potetbåter og frisk tomatsalsa

Bistroburger

Biff eller burger? I dag trenger du ikke å velge, fordi vi skal lage middelhavsinspirert biffburger! Vi bygger burgeren med kjøtt, calabresepesto og tomatsalsa med ost, basilikum, rødløk og hvitløk, og serverer dem med sprø potetbåter.

Allergener:Eggglutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Angus Ytrefilet

300 g

Poteter

½ stk

Hvitløk

½ stk

Rødløk

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

60 g

Calabresepesto

2 stk

Briochebrød

(InneholderEgg, gluten, melkKan inneholdesesam, soya)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier908.4399 kcal
Energi (kj)3800.9128 kj
Fett46.013 g
Mettet fett17.4 g
Karbohydrater78.1633 g
Sukker15.8 g
Protein48.31 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta kjøtt ut av kjøleskapet og krydre med en klype salt. Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min.

2

Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Finhakk eller press hvitløk [½ stk, 2P]. Plukk basilikumblader.

3

Når potetene har 5 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk temperaturen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium stekt. Pakk inn kjøttet i folie og la hvile frem til servering. Kjøttet vil fortsette å steke litt mens det hviler. TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker godt stekt.

4

Del briochebrød i to og legg på en rist. Varm i ovnen i 2-3 min.

5

Bland rødløk, tomat, hvitløk, italiensk hardost, basilikum, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i en skål.

6

Skjær kjøtt i skiver. Bygg burger med kjøtt, smør på calabresepesto og topp med tomatsalsa. Anrett på tallerkener med poteter. Server resterende tomatsalsa og calabresepesto på siden.