Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Lyst på meksikansk til middag i dag? Da kan vi friste med en vidunderlig linsebowl. Vi bygger bowlen med stekte linser og gulrot, hjemmesyltet rødløk og fersk tomat og koriander. Sprø tortillachips og kremet cajundip passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Rødløk
1 stk
Gulrot
2 stk
Tomat
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
1 pakke
Grønne linser
½ boks
Tomatpure
5 g
Tex-Mex
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
2 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde spor av: Melk)
1 pose
Koriander
½ pakke
Rømme
(Inneholder: Melk)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Salt (steg 4)
1.5 dl
Vann (steg 4)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 10 min. Fjern fra varmen, og la stå med lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.
Vend løk i væsken og sett til side.
Hell ut væsken før servering.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Grovhakk tomat.
Skyll linser.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme.
Tilsett linser, gulrot, tomatpuré [1/2 boks, 2P], Jorda Rundt, Tex-Mex, salt [1 ts | 2 ts] og vann [1,5 dl | 3 dl], og la putre i 5-6 min, eller til mør.
Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] i en liten skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med linser, tomat og syltet løk.
Krydre tomat med en klype salt.
Strø over gouda og server med en klatt cajunrømme og tortilllachips på siden.
Pynt med korianderblader.