Skip to main content
Meksikansk kjøttdeigtaco

Meksikansk kjøttdeigtaco

med cajunkrydret sitrussmør og sprø salat

4.2
(134)

Taco er noe av det beste som finnes, og her har vi laget en nydelig oppskrift på meksikanske tacos. Vi bygger vår taco med myke tortilla, stekt kjøttdeig, rødkålsslaw med gulrot, pico de gallo med rødløk, tomat og koriander, og cajun- og sitrusfruktsmør med hvitløk. Denne tacoen må du prøve!

Tags:
Superrask
Allergener:
Egg
Sennep
Sulfitter
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Koriander

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 stk

Sitrusfrukt

1 stk

Tomat

50 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

75 g

Rødkål

5 g

Tex-Mex

½ stk

Løk

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør til saus

¼ ts

Salt til slaw

¼ ts

Salt til salsa

¼ ts

Salt til kjøtt

Næringsinnhold

Kalorier975 kcal
Energi (kj)4078 kj
Fett59.9 g
Mettet fett22.2 g
Karbohydrater69.3 g
Sukker8.9 g
Fiber8.8 g
Protein37.5 g
Natrium490.8 mg
Potassium38.3 mg
Calcium12.4 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Bland cajunsmør
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett hvitløk, Ay Cajun-ba og en stor skvett sitrusfruktsaft og rør godt.

Fjern fra varmen. Overfør til en liten skål og sett til side.

Stek kjøttdeig
2

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig med Tex-Mex og salt i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.

Lag pico de gallo og coleslaw
3

I mellomtiden, finhakk tomat og løk.

Plukk og riv korianderblader.

Bland tomat, løk, en skvett sitrusfruktsaft, koriander og salt i en liten skål og sett til side.

Bland salatblanding, rødkål, majones, salt og en klype pepper i en stor skål.

Varm tortillabrød i mikrobølgeovnen i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min. 

TIPS: Liker du ikke koriander, reduser eller dropp mengden.

Server
4

Fyll tortillabrød med rømme og coleslaw.

Topp med kjøtt, pico de gallo og cajunsmør.