topBanner
Meksikansk chorizogryte

Meksikansk chorizogryte

med svarte bønner & bulgur

Her byr på vi en herlig oppskrift som tar deg med til Mexico på et blunk! Vi lager en fantastisk gryterett med chorizo, hvitløk, paprika og svarte bønner. Med bulgur kokt i buljong, kremet mozzarella og koriander.

Tags:RaskSterk
Allergener:HveteSoyaMelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Chorizo-pølse

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 stk

Løk

1 stk

Rød paprika

2 stk

Tomat

170 g

Bulgur

(InneholderHvete)

5 g

Tex-Mex

½ pakke

Svarte bønner

½ pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

8 dl

Vann* (steg 2)

ts

Sukker* (steg 4)

½ dl

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3232 kj
Kalorier772 kcal
Fett25.71 g
Mettet fett9.94 g
Karbohydrater87.44 g
Sukker20.32 g
Protein38.93 g
Natrium6.23 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk løk. Skjær tomat og paprika i 2 cm store biter. Hell vannet av svarte bønner [1/2 pakke, 2P]. Skjær chorizo i 1 cm tynne skiver.

2

Kok opp en kjele med vann* [8 dl | 16 dl]. Tilsett bulgur og buljong og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek chorizo, hvitløk, løk, tomat og paprika i 3-4 min.

4

Senk varmen til stekepannen til middels og tilsett svarte bønner, hakkede tomater, vann [1/2 dl | 1 dl], soyasaus [1/2 pakke, 2P], Tex-Mex, en klype sukker, salt og pepper og småkok i 5 min.

5

Grovhakk koriander [1/2 pose, 2P].

6

Fordel bulgur på en side og chorizogryte på den andre siden av dype tallerkener. Topp med revet mozzarella og koriander.