HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMeksikansk Bønneburger
topBanner
Meksikansk bønneburger

Meksikansk bønneburger

med kremet avokadomos og cajunkrydret pommes frites

I dag byr vi på en spennende oppskrift på vegetariske bønneburgere med svarte bønner, mozzarella og vår smakfulle krydderblanding, Tex-Mex. Vi bygger burgeren med bønner, avokadomos, tomat og rødløk, og serverer dem med sprø pommes frites og gressløkdressing.

Tags:Vegetar
Allergener:SulfitterGlutenMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 pakke

Svarte bønner

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Gressløk

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

2 stk

Briochebrød

(InneholderGluten, Melk, EggKan inneholdeSesam, Soya)

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier913 kcal
Energi (kj)3818 kj
Fett28.88 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater121.1 g
Sukker18.9 g
Protein32.76 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Ay Cajun-ba, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Stek i ovnen i 25-30 min, til gylne. Del rødløk i to. Skjær den ene halvdelen i tynne skiver. Overfør til en skål og krydre med en stor klype salt*. Sett til side. TIPS: Dette gjør løken mykere og mildere. Saltet blir skylt av senere.

2

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk resterende rødløk. Skyll svarte bønner i en sil. Bland bønner, finhakket rødløk og hvitløk i en skål. Mos med potetmoser eller en gaffel. Bland inn panko, Tex-Mex, vann* [1 ss | 2 ss], salt* [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper. Form bønnedeig til 2 cm tykke burgere (1 per person).

3

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels høy varme. Stek bønneburgere i 3-4 min på hver side. Finhakk gressløk. Bland rømme [1/2 pakke, 2P] og gressløk med en klype salt* i en liten skål. Skjær tomat i tynne skiver. Del burgerbrød i to. TIPS: Ikke snu burgerne for tidlig, da kan de smuldre.

4

Strø mozzarella over ferdige bønneburgere i stekepannen og overfør forsiktig til stekebrettet med pommes frites. Fordel burgerbrødene direkte på risten i ovnen. Stek bønneburger i ovnen i 3-4 min, eller til osten har smeltet og burgerbrødene er gjennomvarme.

5

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Mos avokado i en liten skål. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*. Skyll løk under kaldt vann* for å fjerne overflødig salt. TIPS: Du kan også skjære avokado i tynne skiver, hvis den er for hard.

6

Smør bunnen av burgerbrødene med rømmedressing og toppen med avokadomos. Bygg burgere med bønneburger, tomat og rødløk. Server cajunkrydret pommes frites og resterende rømmedressing ved siden av.