Marokkansk kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk kylling

Marokkansk kylling

med lun bulgursalat og rømmedressing

En fargerik og lekker salat laget med spinat, tomat, rødløk, paprika og bulgur som toppes med sprø mandler. Vi steker kylling med Saha-Ras, en krydderblanding som byr på en fantastisk smakskalvakade. Dressingen gjør retten komplett.

Tags:
Melkefri
Rask
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Allergener:
Hvete
Gluten
Nøtter
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Saha-Ras

2 stk

Tomat

1 stk

Paprika

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Sitron

½ stk

Rødløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

4 g

Kyllingbuljong

300 g

Kyllingbryst

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2631 kj
Fett25.7 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater44.7 g
Sukker12.9 g
Protein46 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele.

Tilsett bulgur og senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til myk. 

I mellomtiden, finhakk tomat, paprika og rødløk [1/2 stk 2P]. 

Skjær sitron i båter. 

Skyll og grovhakk spinat.

GRILLTIPS: Hvis du bruker grill, forvarm på svært høy varme.

Forbered kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett. 

Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Saha-Ras i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

GRILLTIPS: Grill kylling i 2-3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.

Bland dressing
4

Mens kylling steker, grovhakk mandler.

Bland rømme, aioli, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.

Bland bulgursalat
5

Bland spinat, tomat, rødløk (reduser mengden om du vil), paprika, en skvett sitronsaft og bulgur i en stor skål.

Bland godt sammen rett før servering. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Server
6

Anrett kylling og bulgursalat på tallerkener.

Pynt salaten med mandler.

Server rømmedressing på siden eller drypp litt over kyllingen.