En fargerik og lekker salat laget med spinat, tomat, rødløk, paprika og bulgur som toppes med sprø mandler. Vi steker kylling med Saha-Ras, en krydderblanding som byr på en fantastisk smakskalvakade. Dressingen gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Saha-Ras
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
85 g
Bulgur
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
20 g
Mandler
(Inneholder: Nøtter Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
4 g
Kyllingbuljong
300 g
Kyllingbryst
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
2.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann [2,5 dl | 4,5 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele.
Tilsett bulgur og senk varmen til middels. La putre i 9-10 min, eller til myk.
I mellomtiden, finhakk tomat, paprika og rødløk [1/2 stk 2P].
Skjær sitron i båter.
Skyll og grovhakk spinat.
GRILLTIPS: Hvis du bruker grill, forvarm på svært høy varme.
Skjær hvert kyllingbryst i 3 biter på eget skjærebrett.
Bland kylling, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og Saha-Ras i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til brunet og gjennomstekt.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
GRILLTIPS: Grill kylling i 2-3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt.
Mens kylling steker, grovhakk mandler.
Bland rømme, aioli, en skvett sitronsaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål.
Bland spinat, tomat, rødløk (reduser mengden om du vil), paprika, en skvett sitronsaft og bulgur i en stor skål.
Bland godt sammen rett før servering. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Anrett kylling og bulgursalat på tallerkener.
Pynt salaten med mandler.
Server rømmedressing på siden eller drypp litt over kyllingen.