
Mais- og baconlapper
med fyldig kålsalat og yoghurtdressing
I dag er det tid for hjemmelagde, saftige mais- og baconlapper. Vi skal også fylle lappene med grønnsaker og spennende krydder. Lappene serveres med en smakfull kålsalat med blant annet reddiker og en frisk yoghurtdressing som passer perfekt til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
140 g
Bacon, terninger
2 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
75 g
Reddiker
1 boks
Mais
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
2 g
Hvitløksflørt
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
150 g
Kålblanding
(Kan inneholde Selleri)
1 stk
Eple
Ikke inkludert i matkassen din
3 ss
Hvetemel (steg 3)
2 stk
Egg (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir. La fettet være igjen i stekepannen.

Riv gulrot (uskrellet).
Skjær vårløk i tynne skiver.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Hell væsken av maisen.

Visp egg [2 stk | 4 stk] i en skål.
Bland inn gulrot, mais, bacon, vårløk, mozzarella, Hvitløksflørt [½ pakke, 2P], hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper.

Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme. Tilsett nok olivenolje til å dekke bunnen til pannen. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem flate med stekespaden.
Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. Bruk gjerne to stekepanner hvis du ikke får plass i én.
VIKTIG: Ikke snu kakene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Bland yoghurt og vann [1 ss I 2 ss] i en skål.
Bland kålblanding, eple og reddiker i en skål. Tilsett evt. en skvett olivenolje om du ønsker. Rør inn halvparten av yoghurten og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Anrett mais- og baconlapper og kålsalat på tallerkener.
Server resterende yoghurtdressing på siden.