Skip to main content
Klassisk burger svøpt i salatblad
Klassisk burger svøpt i salatblad

Klassisk burger svøpt i salatblad

med rosmarinkrydrede poteter og burgerdressing

Alt vi elsker med en klassisk burger, bare lettere! Her får du en saftig burger servert i sprø salatblader i stedet for brød, og som tilbehør: Ovnsbakte rosmarinkrydrede poteter. En frisk og rustikk vri på en kjent favoritt.

Allergener:
Gluten
Hvete
Selleri
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Salat

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Hello Sunrise

(Inneholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Tomat

400 g

Småpoteter

½ stk

Rosmarin

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

½ stk

Sitrusfrukt

½ stk

Løk

10 g

Sriracha

1 stk

Agurk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til poteter

¼ ts

Sukker til sylting

1 stk

Egg til biffer

¼ ts

Salt til biffer

½ ss

Ketchup til saus

Næringsinnhold

Kalorier611 kcal
Energi (kj)2557 kj
Fett25.7 g
Mettet fett11.4 g
Karbohydrater54 g
Sukker10.1 g
Fiber7.9 g
Protein38.6 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium342.3 mg
Potassium259.3 mg
Calcium33.1 mg
Iron1.1 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet. Skjær de største i kvarte biter.

Finhakk rosmarin.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Sylt løk
2

Skjær løk i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Bland sitrusfruktsaft, sukker, en klype salt og løk i en liten skål.

Vend løk i laken. Hell ut laken før servering.

Stek burgere
3

Bland kjøttdeig, Hello Sunrise, egg, brødrasp og salt i en stor skål.

Form farse til burgere (1 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek burgere i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Burgerne er ferdige når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, skjær agurk og tomat i tynne skiver.

Bland dressing
5

Bland yoghurt, sriracha, ketchup og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Fyll salatblad med kjøtt, dressing, grønnsaker og syltet løk. Topp med enda et salatblad.

Server med poteter, resterende grønnsaker og dressing.

TIPS: Nyt som en dekonstruert burger med kniv og gaffel hvis salatbladene er for små til å brettes rundt burgeren.