Denne herlige vegetarmiddagen lover hverdagskos! Først lager vi en linse-bolognese med røde linser, løk, tomat, soyasaus og vårt spesialkrydder- Hvitløksflørt. Deretter lager vi bechamelsaus – en fransk melke- og ostesaus. Til sist blandes alt sammen med rigatoni, toppes med revet gouda og gratineres i ovnen. En frisk squashsalat med basilikum serves som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 pakke
Rigatoni
1 stk
Løk
100 g
Røde linser
50 g
Revet gouda
20 g
Finrevet ost
½ boks
Tomatpure
4 g
Grønnsaksbuljong
12.5 ml
Soyasaus
4 g
Hvitløksflørt
1 pakke
Hakkede tomater
½ stk
Squash
1 pose
Basilikum
2 dl
Vann (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Smør (steg 4)
1 ss
Hvetemel (steg 4)
10 ss
Melk (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk løk.
Skyll røde linser.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.
Stek løk i 2-3 min, eller brunet.
Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], hakkede tomater, vann [2 dl | 4 dl], linser, grønnsaksbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P], Hvitløksflørt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15-20 min, eller til linser er møre.
I mellomtiden, kok rigatoni i 5-7 min.
Hell av vannet og overfør til en ildfast form.
TIPS: Rigatonien skal ikke være ferdigkokt enda.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i kjelen brukt til pasta.
Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør sammen.
Hell i litt og litt melk [2 dl | 4 dl], og pisk i 3-4 min, eller til tyknet.
Tilsett finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland til osten har smeltet.
Hell linse-bolognese over rigatoni og bland sammen.
Dekk med bechamelsaus, og topp med revet gouda.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brunet ost og ferdig pasta.
I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] til lange bånd.
Plukk basilikumblad.
Bland squash, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Anrett pasta- og linsegrateng på tallerkener. Server squash-salat på siden.