Piff opp ukens fiskemåltid med denne spennende oppskriften! Vi serverer perfekt stekt laks i pølseprød, og topper den med fersk agurk, frisk eplesalat, syltet rødløk og en kremet dressing med dill og hvitløk. Som tilbehør lager vi gylne, ovnsbakte fries, og serverer det hele med en klatt aioli på siden som dipp.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
500 g
Poteter
1 pose
Dill
½ stk
Hvitløk
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
40 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
1 stk
Agurk
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
½ stk
Sitron
½ stk
Rødløk
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
1 ss
Smør (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med grovmalt pepper og salt [1/2 ts | 1 ts] og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.
I mellomtiden, halver i´rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Press sitronsaft i en liten skål.
Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og rødløk.
Vend løk i laken og sett til side.
Hell av lake før servering.
Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.
Skyll salatblanding.
Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en lite kjele eller i mikrobøleovnen. Sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
Legg over på en tallerken med skinnsiden opp, og fjern skinnet forsiktig.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland eple, salatblanding, honning- og sennepsdressing, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Finhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Bland yoghurt, hvitløk, dill og en klype salt og pepper i en liten skål.
Pensle utsiden av pølsebrød med smeltet smør.
Stek pølsebrød på rist i ovnen i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.
Fyll pølsebrød med agurk, salat og laks.
Topp med dressing og syltet rødløk.
Server fries, resterende salat, dressing og en klatt aioli.
TIPS: Riv laksefilet med gaffel for å gjøre den enklere å spise.