Laks i pølsebrød og syltet rødløk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laks i pølsebrød og syltet rødløk

Laks i pølsebrød og syltet rødløk

med fries og frisk eplesalat

Piff opp ukens fiskemåltid med denne spennende oppskriften! Vi serverer perfekt stekt laks i pølseprød, og topper den med fersk agurk, frisk eplesalat, syltet rødløk og en kremet dressing med dill og hvitløk. Som tilbehør lager vi gylne, ovnsbakte fries, og serverer det hele med en klatt aioli på siden som dipp.

Allergener:
Fisk
Sulfitter
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 pose

Dill

½ stk

Hvitløk

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

40 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

1 stk

Agurk

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

½ stk

Sitron

½ stk

Rødløk

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Smør (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1005 kcal
Energi (kj)4203 kj
Fett64.4 g
Mettet fett13.6 g
Karbohydrater65.4 g
Sukker19.8 g
Protein40.4 g
Natrium69 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med grovmalt pepper og salt [1/2 ts | 1 ts] og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og møre.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, halver i´rødløk [1/2 stk, 2P] og skjær i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Press sitronsaft i en liten skål.

Tilsett sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og rødløk.

Vend løk i laken og sett til side.

Hell av lake før servering.

Forbered grønnsaker
3

Skrell agurk i lange bånd med en potetskreller.

Skyll salatblanding.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en lite kjele eller i mikrobøleovnen. Sett til side.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken med skinnsiden opp, og fjern skinnet forsiktig.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland dressing
5

I mellomtiden, bland eple, salatblanding, honning- og sennepsdressing, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Finhakk dill.

Finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Bland yoghurt, hvitløk, dill og en klype salt og pepper i en liten skål.

Pensle utsiden av pølsebrød med smeltet smør.

Stek pølsebrød på rist i ovnen i 2-3 min, eller til gjennomvarmet.

Server
6

Fyll pølsebrød med agurk, salat og laks.

Topp med dressing og syltet rødløk.

Server fries, resterende salat, dressing og en klatt aioli.

TIPS: Riv laksefilet med gaffel for å gjøre den enklere å spise.