HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKylling Fajita
topBanner
Kylling fajita

Kylling fajita

med frisk tomatsalsa og korianderdressing

Lyst på meksikansk mat til middag? I dag byr vi på fajitafest med mange gode ingredienser. Krydret kylling, hjemmelaget tomatsalsa og korianderdressing - en perfekt blanding av søtt, salt og surt.

Tags:One PanRaskBarnevennligSterk
Allergener:glutenmelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Tomat

1 stk

Gul paprika

½ stk

Løk

1 pose

Koriander

½ stk

Chili

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholdergluten)

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 2)

½ ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier816.7401 kcal
Energi (kj)3417.2405 kj
Fett38.1159 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater71.5945 g
Sukker11.2 g
Protein42.797 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær tomat i 1 cm store biter. Finhakk løk [1/2 stk, 2P]. Skjær paprika i tynne strimler. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk koriander.

2

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Krydre kyllingstrimler med en klype salt*. Stek kyllingstrimler, paprika, sriracha [1/2 pakke, 2P] og Tex-Mex i 4-5 min. Rør jevnlig. TIPS: Bruk mindre sriracha om du ikke liker sterk mat. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Bland rømme [1/2 pakke, 2P], halvparten av korianderen og en klype salt* og pepper* i en skål.

4

Bland tomat, løk, chili, resterende koriander, olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Smak til med chili - det er sterkt.

5

Legg tortillabrød på en tallerken og varm i mikrobølgeovnen i 30-60 sek., eller pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

6

Sett frem alle ingrediensene på bordet. Fyll tortilla med kylling og grønnsaker, tomatsalsa og en klatt korianderdressing.