Krydret svinekjøtt i kremet saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret svinekjøtt i kremet saus

Krydret svinekjøtt i kremet saus

med stekte grønnsaker og jasminris

Krydret svinekjøtt i kremet saus med stekte grønnsaker og jasminris.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

200 ml

Kokosmelk

8 g

Ga-Laksa

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier736 kcal
Energi (kj)3081 kj
Fett29.12 g
Mettet fett18 g
Karbohydrater73.22 g
Sukker9.4 g
Protein44.89 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, til risen er mør. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler, den skal dampes.

Forbered råvarer
2

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk pak choi.

Fjern frøene og skjær chili [½ stk, 2P] i tynne skiver.

Skjær svinekjøtt i 2 cm strimler på et eget skjærebrett.

Stek kjøtt
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre svinekjøtt med en klype salt. 

Stek svinekjøtt i 3-4 min.

Tilsett gulrot, hvitløk, Ga-laksa og halvparten av chilien (om ønskelig) og stek i 2-3 min.

TIPS: Liker du ikke sterk mat, redusér eller fjern mengden chili.

Lag saus
4

Senk til middels høy varme og tilsett kokosmelk, vann [½ dl | 1 dl], salt [½ ts | 1 ts], sukker [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Kok i 2-3 min, eller til sausen blir kremet.

Tilsett pak choi og kok i ytterligere 1 min.

Forbered råvarer
5

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter.

Tilsett en skvett limesaft i stekepannen.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener og topp med svinekjøtt og grønnsaker.

Strø resterende chili og press en skvett limesaft over.

TIPS: Dropp chilien om du ikke liker sterk mat.